17. august 2017

Højmark – Herning i havetraktor

Højmark – Herning i havetraktor

Fredag eftermiddag den 18. august kører fire tunede havetraktorer fra landsbyen Højmark i Ringkøbing–Skjern Kommune til Herning. Her vil aktive folk fra Højmark opsøge børnefamilier og invitere dem til en familiedag i Højmark lørdag den 16. september.

På familiedagen kan deltagerne opleve det store Højmark Le Mans for havetraktorer og besøge WOW-Park i udkanten af Højmark. Dagen igennem vil de blive guidet af familier fra Højmark, som benytter anledningen til at fortælle om lokalsamfundet og om det gode liv i Ringkøbing – Skjern Kommune.

Kommunen er vært for arrangementet i Højmark og formålet er at styrke fortællingen om det gode liv i kommunen i nabokommunerne.

- Vi viser et af vores aktive lokalsamfund frem og giver folk en god oplevelse. På den måde oplever de det gode liv og den idérigdom, som præger Ringkøbing–Skjern Kommune, fortæller stabschef Thomas Andersen.

Havetraktorer indtager villakvarterer
Havetraktorerne kører fra Højmark på en trailer fredag den 18. august om eftermiddagen. To af dem er tunede Le Mans modeller, som Højmark-folkene viser frem i villakvarterne i og omkring Herning. De to øvrige er almindelige havetraktorer, som kører rundt og deler invitationer ud til børnefamilier.

- Det skal nok skabe opmærksomhed. Vi håber, vi får en sjov aften i Herning og får kontakt til nogle familier, som godt tør komme til Højmark og se hvad vi og kommunen kan byde på, siger Jette Lydersen, der er en af ildsjælene fra Højmark.

Naturens Rige i Højmark
Thomas Andersen glæder sig over, at kommunen samtidig er med til at skabe opmærksomhed om lokale initiativer. Det gælder både Højmark Le Mans for havetraktorer, som er drevet af frivillige i Højmark og omegn og naturlegeparken WOW-Park, som er en af kommunens nyere turistattraktioner.

- Begge dele passer perfekt ind i kommunens vision Naturens Rige. Her lægger vi vægt på, at aktive mennesker lever af og i naturen – og gerne praler af det. Det er jeg helt sikker på, at familierne fra Herning vil opleve i Højmark. Vi håber, de får lyst til at fortælle andre om det, så vi på den måde får nogle gode ambassadører, forklarer Thomas Andersen.

Målet er, at cirka 25 familier fra Herning deltager i familiedagen i Højmark d. 16. september.

Fakta om Højmark
Der er 275 indbyggere i Højmark. Landsbyen ligger fire kilometer nord for Lem, 12 kilometer øst for Ringkøbing og 41 kilometer vest for Herning og har sin egen skole.