27. september 2017

Ringkøbing-Skjern indgår internationalt samarbejde med førende turismeuniversiteter

Ringkøbing-Skjern indgår internationalt samarbejde med førende turismeuniversiteter

Den skarpeste og nyeste viden tilflyder nu områdets små og mellemstore turismeaktører gennem et internationalt samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Ringkøbing Fjord Turisme og turismeorganisationer og universiteter fra Portugal og England.

Alliancen er kommet i stand gennem kommunens tætte samarbejde med Region Midtjyllands kontor i Bruxelles, CDEU. Projektet koster 337.774 euro (ca. 2,5 mio. kroner) og finansieres af EU-midler.

Det går faktisk meget godt. Som den fjerdestørste danske turistdestination efter København, Aalborg og Aarhus, står Ringkøbing-Skjern allerede stærkt på turismeområdet. Nu sikrer ERASMUS+projektet, ”Professional SMEs in tourism – transnational development of skills acquisition,” at den position bevares og styrkes.

- Det er fantastisk, at det er lykkedes os at få bevilliget dette internationale projekt efter et effektivt samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Ringkøbing Fjord Turisme og CDEU i Bruxelles, siger turismedirektør fra Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper.

- Vi glæder os utrolig meget til at få en international vinkel på vores bestræbelser i kompetenceudviklingen af vores turismeerhverv, fortsætter han.

Han bakkes op af borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen:

- Det er ikke længere nok, at man kan findes på Trip Advisor, man skal også vide, hvordan man bruger Trip Advisor strategisk i sin forretning. Gennem projektet får vi tilført den nyeste viden, som kan gøre vores virksomheder endnu bedre og være med til at hæve omsætningen endnu mere.

Strategisk tilstedeværelse online
Mange turister gør et grundigt forarbejde og søger oplysninger om feriedestinationen hjemmefra, og kampen om opmærksomheden er hård på nettet.

ERASMUS+projektet skal øge de små og mellemstore turismeaktørers evne til at vurdere deres egen tilstedeværelse på nettet og give dem en strategisk forståelse for, hvordan de kan forbedre den. De lokale turismevirksomheder får de digitale kompetencer gennem skræddersyede kurser og programmer, der passer til den situation, de befinder sig i. Ligesom de også får sparring og nye impulser gennem et netværk, der bygges op mens projektet løber.

- Der er også en dimension af at tilknytte udenlandske studerende inden for turismefaget til vores område og ad den vej på sigt tiltrække dygtige, højtkvalificerede medarbejdere til området, siger Rasmus Sømod, turismekonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Fakta                        
Partnere i projektet er:

  • Universidade Lusófona, Portugal
  • Turismo de Portugal, Portugal
  • Bournemouth University
  • Bournemouth Tourism
  • Ringkøbing Fjord Turisme
  • Ringkøbing-Skjern Kommune

- Ringkøbing-Skjern Kommune har som den eneste kommune i regionen et unikt forpligtende samarbejde med Region Midtjyllands kontor i Bruxelles, CDEU, hvor den internationale vinkel kobles med kommunens styrkepositioner og interesser.

- ERASMUS+projektet er det første projekt, der kommer ud af samarbejdsaftalen med CDEU.

- Der var i 2016 2,1 mio. overnatninger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dekorativt billede - logo fra Erasmus+