5. oktober 2017

Klub Eksilvestjyder - nu med matchmaker

Klub Eksilvestjyder - nu med matchmaker

Onsdag den 4. oktober samles 180 eksilvestjyder i Ceres Park & Arena, når Skjern Håndbold på udebane møder Århus Håndbold i 888Ligaen. Udover at se en forrygende kamp skal eksilvestjyderne bl.a. høre om karrieremulighederne i hjemstavnskommunen Ringkøbing-Skjern og netværke over lidt godt til ganen.

De 180 deltagere til onsdagens arrangement er er inviterede gennem Klub Eksilvestjyder. En klub som Ringkøbing-Skjern Kommune startede op i januar 2016 for at bevare og fastholde kontakten til de unge når de flytter fra kommunen for at få f.eks. en længere videregående uddannelse.

Matcher studerende og virksomheder
Til eksilvestjydearrangementet deltager matchmaker Karina Winkler. Hun er nyligt ansat af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd til netop at matche de studerende og de lokale virksomheder i kommunen.

Og ifølge bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl kommer hun som sendt fra himlen:

- Vores eksilvestjyder giver ofte udtryk for, at de gerne vil flytte tilbage til kommunen efter endt uddannelse, men de er usikre på hvilke job- og karrieremuligheder virksomhederne i kommunen kan tilbyde.

Til eksilvestjydearrangementet vil Karina Winkler derfor oplyse eksilvestjyderne om, at hun kan knytte dem til lokale virksomheder fra Ringkøbing-Skjern Kommune gennem fx. praktikforløb, afgangsprojekter, mentorforløb eller ansættelse.

- På den måde kan vi sikre virksomhederne i kommunen kvalificeret arbejdskraft i fremtiden og samtidig medvirke til, at endnu flere eksilvestjyder ser det som en karrierevej at flytte tilbage til kommunen efter endt uddannelse, siger Karina Winkler.

Hvad er Klub Eksilvestjyder?
Klub Eksilvestjyder er en klub for de, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern Kommune. En gratis og uformel klub uden binding, som man til enhver tid kan melde sig ud af.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer.
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern Kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern Kommune og de virksomheder, som ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016, og er et resultat af at en til- og fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion i efteråret 2015 viste, at mere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, har boet der tidligere.

Der er p.t. over 400 medlemmer af Klub Eksilvestjyder.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via kommunens hjemmeside her: rksk.dk/eksilvestjyder