16. oktober 2017

Borgmester kæmper for togstrækningen Holstebro-Skjern

Borgmester kæmper for togstrækningen Holstebro-Skjern

Borgmester Iver Enevoldsen ser en stor risiko for, at Midtjyske Jernbaners planlagte overtagelse af strækningen Holstebro-Skjern vil betyde markante forringelser for borgernes transportmuligheder.

Det fremgår af det brev, Iver Enevoldsen har sendt til transportminister Ole Birk Olesen.

- Hovedhensynet må være at sikre borgerne i Vestjylland de bedst mulige transportmuligheder. Men når vi læser den aftale, der er lagt frem for strækningen mellem Holstebro og Skjern, så kan vi ikke genkende det billede, siger borgmesteren.

Læs brevet til transportministeren.

Han ser derimod store risici for, at aftalen medfører en isolering af strækningen fra det øvrige nationale tognet, væsentlige kvalitetsforringelser samt usammenhængende køreplaner og billetsystemer.

- Vi anerkender naturligvis forligsteksten bag beslutningen, men opgaven må herfra være at sikre en togtrafik, der matcher de behov borgerne og erhvervslivet har. Her har vi fremsendt en række konkrete punkter til ministeren, der som minimum bør kunne opfyldes. Det handler blandt andet om trafikomfang og direkte forbindelser. Og så skal de midler, der er afsat i transportforliget anvendes som beskrevet i forligsteksten alene til drift og udvikling af strækningen, så vi sikrer kvaliteten, siger Iver Enevoldsen.

Brevet til transportministeren kommer som opfølgning på det brev Ringkøbing-Skjern Kommune sendte til Region Midt i juli måned. Her udtrykte kommunen de samme bekymringer.

Læs brevet til Region Midt.