6. december 2017

Stormvejr sender gadefest ind i Auktionshallen

De lokale er vant til storm i Hvide Sande.

Godt nok er man vant til det barske vejr i Hvide Sande, og arrangørerne af det store finaleevent på Europæisk Kulturhovedstad Aarhus2017 har da også lovet, at showet vil give kuldegysninger.

Men, det var ikke vejret, der skulle give de besøgende kuldegysninger.

I planlægningen har man taget højde for, at der i gennemsnit er 12 sekundmeters blæst i Hvide Sande i december – på lørdag truer metrologerne med ”18 sekundmeter, kuling med vindstød af stormstyrke og en 60 procents sandsynlighed for regn” i tidsrummet fra klokken 14 og frem til klokken 17.30, hvor festen fortsætter i Aarhus.

Derfor har arrangørerne af festlighederne forud for det officielle afslutningsshow; Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Ringkøbing Fjord Turisme, Teatret OM, Musikskolen Ringkøbing-Skjern og Handelsstandsforeningen Havnen netop besluttet at flytte alle aktiviteter ind i den store auktionshal på havnen.

- Auktionshallen er kæmpestor, så der er heldigvis godt med plads. Og der er tørvejr og ly for stormen, så de mange mennesker, vi forventer vil tage turen til Hvide Sande, ikke skal gå rundt i regn og blæst og blive gennemkolde. Nu kan de gå indenfor til street food-boderne, og de kan høre koncerter og få en god oplevelse - også før den officielle afslutning ude i Inderhavnen, siger Per Høgh Sørensen, leder af Land, By og Kultur-afdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune. 

Han håber, at beslutningen om at rykke de udendørs aktiviteter indenfor, vil få mange til at trodse juletravlhed og meteorologernes stormvarsel og finde vej til Hvide Sande.

- Det bliver noget udover det sædvanlige, det tør jeg godt love. Så hvis man overhovedet har mulighed for at møde op, vil jeg stærkt anbefale, at man gør det, siger Per Høgh Sørensen.

Koncerter, fællessang og street sport
Inde i Auktionshallen vil der - udover koncerter med bl.a. Folkeklubben, Lars Greve, Emilie og shantykoret Capstan - også være fællessang, forestilling ved Teater Brama, STOMP og street sport som f.eks. parkour, surfing og skate-boarding på programmet, ligesom der er rig mulighed for at spille brætspil, bage pandekager og for at lave en vaskeægte klabautermand – en skibsnisse i træ.

Klokken 17.00 til 17.30 vil det officielle afslutningsshow blive afviklet i Inderhavnen. Her vil borgmestrene fra alle 19 kommuner i Region Midtjylland sammen med regionsrådsformanden gå forrest i en procession af mennesker fra det gamle rådhus i Hvide Sande ned til havnen, hvor de vil have en aktiv rolle i aktiveringen af en kunstinstallation monteret på en slæbebåd, der stævner ud og sejler stafetten videre til Leeuwarden i Holland. Sammen med Maltas hovedstad Valletta er Leeuwarden udpeget som Europæisk Kulturhovedstad 2018.

Undervejs til Inderhavnen vil processionen passere 50 perkussionister i fuldt vigør, et kor på omkring 65 sangere og i Inderhavnen vil de møde en poetisk skibsballet ”danset” af lokale fiskerbåde.

Mens Auktionshallen således udskifter auktionarius’ stemme med musik og kassevis af friskfangede fisk med street food, vil havnen, der til daglig er en arbejdende industrihavn, blive omdannet til en teaterkulisse badet i lyd og lysshow. Arrangørerne lover et show, der ”vil tage dig med på en rejse gennem vintermørket og sende dig hjem med en oplevelse ud over det sædvanlige”.

 

Tid: Lørdag den 9. december klokken 14.00-17.30

Sted: Auktionshallen, Auktionsgade 2, Hvide Sande.