12. december 2017

Har du en god idé, så har LAG 3 mio kroner

Har du en god idé, så har LAG 3 mio kroner

LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern har i 2018 næsten 3 mio. kroner at uddele til projekter, der skaber nye arbejdspladser og støtter op om det gode liv i landdistrikterne. Næste ansøgningsfrist er den 8. januar.

- Meningen er at skabe udvikling i landdistrikterne, og derfor uddeler vi både penge til projekter, der etablerer arbejdspladser, og til landsbyudviklings- og forskønnelsesprojekter, der appellerer til bosætning, fortæller LAG-koordinator Poul Nystrup Christensen.

Første ansøgningsfrist er allerede den 8. januar 2018, og det er en god idé at komme med i første runde.

Der kan maximalt ydes 50 procent i tilskud, og projekter skal mindst være på 100.000 kroner for at kunne opnå tilskud.

På hjemmesiden www.lag-lemvig-ringkoebingskjern.dk kan man læse mere og indsende sin ansøgning, ligesom LAG-koordinatoren gerne giver råd og vejledning på lag@rksk.dk

Sikkerhedsnet under de gode ideer
I de seneste tre år er der givet ca. 8 mio. kroner i tilskud til 34 projekter.

- Det er en fornøjelse at modtage ansøgningerne. Der er meget nytænkning, og med LAG-støtte er chancen for at projekterne overlever lidt større. På den måde kan man sige, at vi spænder et sikkerhedsnet ud under de gode idéer som blomstrer til overflod i landdistrikterne, siger Poul Nystrup Christensen.

LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern har i denne programperiode bl.a. støttet erhvervsprojekter indenfor fremstilling af most, lav selv-whisky og økologisk mel, og der er givet tilskud til bl.a. Rækker Mølle Sø og fitness i Tim Hallen.

Hertil kommer en række småprojekter, hvor LAG har en særlig pulje med kommunale midler.

Fakta
LAG står for Lokal Aktions Gruppe, og de midler den råder over kommer fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Både nystartede iværksættere og igangværende virksomheder, som etablerer en niche inden for sit eksisterende forretningsområde samt netværk blandt iværksættere er støtteberettigede.

Desuden kan LAG støtte konkrete aktiviteter for mere bosætning samt forbedring og vedligeholdelse af attraktive forhold i lokalområderne.