2. februar 2018

Sammen er det sjovere: Sport på Tværs styrker sammenhængskraften

Sammen er det sjovere: Sport på Tværs styrker sammenhængskraften

U14-håndboldpiger fra hele kommunen træner sammen under fanen Sport på Tværs. Mandag den 5. februar modtager superholdet fælles ”Sport på Tværs” træningstrøjer, når de træner i Skjern Bank Arena. En mulighed, der også er åben for andre sportsgrene.

Hvis vi spæder til med spillere fra hele kommunen, kan vi udvide antallet af træningsgange. Nogenlunde sådan var overvejelserne, da Trine Vils, træner for U14 håndboldpigerne ved Skjern Håndbold, puslede med ideen om fællestræningsgange for U14 piger på tværs af klubberne.

Siden har der vist sig andre, fine sidegevinster:

- Det handler om at skabe netværk for spillere og trænere. Jeg har selv venner tilbage fra dengang, jeg spillede håndbold som ung. Nogle af dem er i dag blevet trænere i andre klubber, og det giver en tilskyndelse til at samarbejde og inspirere hinanden, siger initiativtageren.

Sportstøjet sponseres gennem kommunens Sport på Tværs-pulje. 

God ide kan bredes ud til alle sportsgrene
Trine Vils var sammen med trænere fra andre klubber forbi kommunens projektleder for sammenhængskraft: 

- Vi fik hjælp til at udvikle ideen og det gav os et skærpet blik for, hvad konceptet kunne, og vi blev skarpere på vores fælles mål, siger Trine Vils, der ad den vej skaffede støtte til holdet fra kommunens sammenhængskraftspulje.

Men ikke nok med det. Konceptet med fællestræninger på tværs af geografi har så meget potentiale, at det nu bliver bredt ud til at kunne omfatte alle sportsgrene under fanen Sport på Tværs:

- Sport er en rigtig god indgang til at lære hinanden at kende på tværs – det er nemt at være med i et fællesskab i sportslige rammer. Derfor lader vi os inspirere og siger, at hvis klubber inden for andre sportsgrene har lyst til at gribe ideen og arrangerer mindst fem fælles træninger på en sæson, så sponserer vi gerne fællestræningstrøjer, siger Jens Hove Bjerregaard, projektleder for sammenhængskraft.

Fælles tøj giver fællesskab
U14 håndboldpigerne fra Hvide Sande KFUM Håndbold, Rindum SU, Videbæk-Fiskbæk KFUM, Borris og RK Mølle Håndbold og Skjern Håndbold mødes mandag til deres tredje træningsgang.

Hver gang træner de et nyt sted. Det betyder, at de oplever forskellige måder at gribe træningen an på, og ser hvor de er ens og hvor de er forskellige. På mandag er det Talentakademiet, der står for at træne pigerne, og bagefter udleveres sportstøjet:

- Jo det er helt klart imødeset. Der har fx været bekymring for, om man gik glip af at få en trøje, hvis man var forhindret i at komme mandag den 5. februar, fortæller Trine Vils, der tror, at uniformen i sig selv er med til at skabe fællesskab:

- Man er en del af noget, når man har en fælles uniform, og når man kommer tilbage til sin egen klub er det med til at udbrede kendskabet til Sport på Tværs, siger hun.

Fakta
De samarbejdende klubber er:

Hvide Sande KFUM Håndbold
Rindum SU
Videbæk-Fiskbæk KFUM
Borris og RK Mølle Håndbold
Skjern Håndbold

Sport på Tværs er et projekt, som skal fremme sammenhængskraften mellem sportsklubberne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Med udgangspunkt i troen på - at sammen er sport sjovere – kan sportsklubber søge økonomisk tilskud til indkøb af fælles træningstøj/uniform, hvis de arrangerer en række tværkommunale træningssamlinger.

Træningstøjet skal påtrykkes ”sport på tværs” logoet.

Alle reelle sportsklubber kan komme i betragtning uanset sportstype.

For at opnå støtte skal man arrangere mindst 5 tværkommunale træningssamlinger på et år.