10. april 2018

Fokus på erhvervslivets rammer

Hans Østergaard, Ole Hørlyck fra Vestas, Hans Jørn Mikkelsen, erhvervsdirektør

Ringkøbing-Skjern Kommune skal være kendt som en af de bedste erhvervskommuner, derfor inviterede Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Ringkøbing-Skjern Kommune det lokale erhvervsliv til dialog om erhvervsvenligheden på Innovest mandag den 9. april.

- Vi vil sikre, at vi hele tiden udvikler vores erhvervsservice i kommunen, så erhvervslivet har de bedst mulige rammer, og det gør vi naturligvis bedst ved at lytte til erhvervslivets ønsker og visioner. Vi har en ambition om at ligge helt i top, siger borgmester Hans Østergaard.

- Det er vigtigt, at kommunen og erhvervslivet samarbejder tæt og har en løbende dialog om at udvikle rammerne. Vi har en fælles forpligtelse i at sprede de gode historier om Ringkøbing-Skjern Kommune som en attraktiv erhvervskommune, siger erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen, der sammen med borgmesteren bød velkommen og gav bolden op til dialog.

Cafedialog
Dialogen blev ledet af fagchefer og ledere fra kommunen samt erhvervsrådet og var delt op på fire temaer: erhvervsvenlighed, arbejdskraft, sagsbehandling og image. Snakken gik livligt ved bordene, da debatten blev sluppet løs.

Generelt rapporterede erhvervslivet om tilfredshed med dialogen med kommunen, erhvervslederne udtrykte samtidig ønsker om blandt andet endnu større fokus på proaktivitet i forhold til virksomhedsudvidelser, behovet for udenlandsk arbejdskraft, vigtigheden i at der bliver tegnet et mangfoldigt billede af kommunen, og at der bliver set på løsninger for de virksomheder, der har logistikproblemer med til- og frakørsel til virksomheden.

- Det har været inspirerende og givtigt at lytte til debatten. Vi tager nu alle input med videre i arbejdet med udvikling af erhvervspolitikken og handlingsplanerne, siger Hans Østergaard.