12. september 2018

Dialogmøder om ny handicappolitik

Dialogmøder om ny handicappolitik

Har du et handicap? Er du pårørende? Eller er du på anden måde interesseret i at være med til at skabe den nye handicappolitik i Ringkøbing-Skjern Kommune? Så er chancen for at få indflydelse der nu.

Forud for udarbejdelsen af kommunens nye handicappolitik, inviteres alle interesserede nemlig til at deltage i et af tre åbne dialogmøder, hvis formål det er at få et bredt input til målsætningerne i den nye handicappolitik.

- For mig er det helt naturligt at inddrage borgerne i en revision af kommunens nye handicappolitik, siger Hanne Simonsen. Som næstformand i Social- og Sundhedsudvalget byder hun over de kommende uger velkommen til dialogmøderne i kommunen.

Dialogmøderne skal give brugere og berørte muligheden for at stille spørgsmål, bidrage med erfaringer og tilkendegive meninger - alt sammen i bestræbelserne på at få den bedst mulige handicappolitik:

- De borgere, der på en eller anden måde lever med et handicap eller sindslidelse, ved ofte bedst, hvor det er, skoen trykker, eller hvad det er, vi som kommune kunne gøre anderledes i dagligdagen for inden for de givne økonomiske rammer at sikre en endnu bedre støtte eller pleje, end vi allerede tilbyder, forklarer Hanne Simonsen.

Kaffe og teater

Dialogmøderne finder sted i Videbæk den 24. september, i Skjern den 2. oktober og i Ringkøbing den 4. oktober - alle dage kl. 19-21.00. Det er gratis at deltage, men af hensyn til serveringen af kaffe, te og kage bedes interesserede tilmelde sig på handicap@rksk.dk eller telefon 51 52 53 41.

Udover velkomsten, vil der alle aftener være et videooplæg ved Danske Handicaporganisationer på programmet. Herudover vil der være "Stop op", hvor mødedeltagerne vil blive inddraget ind imellem fremvisningen af tre dilemmafilm udarbejdet i samarbejde med Dacapo Teatret.

- Filmene tager afsæt i de dilemmaer, vi ser i dagligdagen. Og de er produceret med det formål at sætte gang i tankerne, skabe baggrund for dialogen og sikre en reel involvering, så vi håber, at folk har lyst til at involvere sig, siger fagchef i Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern Kommune, Helle Mikkelsen.

- Vi vil gerne sikre deltagelse af de mennesker, som politikken kommer til at vedrøre, og derved skabe grundlaget for en kvalificeret debat og dialog, tilføjer hun.

Som kommunens øvrige politikker, bliver handicappolitikken revideret efter kommunalvalgene. Politikken skal godkendes af byrådet i april 2019, hvorefter de enkelte fagområder udarbejder deres indsatser.

 

FAKTA:

Dialogmøderne finder sted:

Mandag den 24. september kl. 19.00-21.00 på Westergaards Hotel, Bredgade 12, Videbæk.

Tirsdag den 2. oktober kl. 19.00-21.00 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, Skjern

Torsdag den 4. oktober kl. 19.00-21.00 i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, Ringkøbing.

 

Af hensyn til forplejning sætter vi pris på tilmelding, men man må gerne komme, selv om man ikke er tilmeldt. Dialogmøderne er gratis.

Tilmelding foregår via telefon eller sms til 51 52 53 41 eller på mail til handicap@rksk.dk senest 7 dage før det dialogmøde, man ønsker at deltage i.