18. september 2018

Eksilvestjyde på hjemmebane i Gigantium

Eksilvestjyde på hjemmebane i Gigantium

Når 58 eksilvestjyder med rødder i Ringkøbing-Skjern mødes til VIP-arrangement i Gigantium forud for kampen mellem Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold onsdag den 19. september, så er det den 27-årige eksilvestjyde, André Vang Andersen, der som et led i sin uddannelse har stået for aftenens program.

Formålet med Klub Eksilvestjyder er at fastholde kontakten til unge, der flytter fra Ringkøbing-Skjern Kommune for at læse eller begynde i et nyt job. Og det formål må siges at være opfyldt til fulde, når det kommer til André Vang Andersen. Til daglig læser han sport- og eventmanagement på UCN Aalborg, men residerer i øjeblikket på drengeværelset i Skjern, hvor han er vokset op, mens han er ansat i et tre-måneders praktikforløb i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Udvikling, Erhverv og Turisme for netop at udvikle Klub Eksilvestjyders koncept og arrangementer.
 

- Jeg glæder mig meget til VIP-arrangementet. Det har været en spændende proces at sammensætte et godt program for medlemmerne af klubben. Jeg kan afsløre, at vi skal have tarteletter ad libitum, da det er en ret jeg tror mange vestjyder vil forbinde med mormors gryder. Derudover vil der være et kampoplæg med seneste nyt fra Skjern Håndbold, og afslutningsvis skal vi spille eksilvestjydebingo, inden kampen går i gang, fortæller han.

André Vang Andersen er halvvejs igennem den tre måneder lange praktikperiode og har i den tid fået sat sin viden fra studiet i spil i planlægningen af flere forskellige arrangementer:

- Indtil videre har jeg været med i planlægningen af Klub Eksilvestjyde-arrangementer til Bork Havn Musikfestival, Danmark Dejligst i Naturens Rige og vandsportsfestivalen WATERZ i Hvide Sande. Nu glæder jeg mig til at tage fat i de kommende arrangementer efter håndboldsæsonen er gået i gang, fortsætter André Vang Andersen.

- Vi synes, at André bidrager med en masse spændende tanker og vinkler på det forsatte arbejde med at fastholde kontakten til de unge fraflyttere, så de har hjemegnen med i deres overvejelser, når de afslutter deres uddannelse og skal tage hul på det næste livskapitel, siger Margrete Sørensen, der er marketingkoordinator og en af de drivende kræfter i Klub Eksilvestjyder.

Udover kampen i Aalborg inviterer Klub Eksilvestjyder også til VIP-arrangementer til Skjern Håndbolds kampe i Aarhus og i Jyske Bank Boxen i Herning. Og senere på året også til kampe, hvor Ringkøbing Håndbold gæster København, Odense og Aarhus. Også her er klubbens eksilvestjydepraktikant blevet tildelt en masse ansvar i forbindelse med programmet.
 

Fakta

Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for folk, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern kommune.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbold og Ringkøbing Håndbolds udebanekampe i studiebyer.
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern kommune og de virksomheder, der ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern kommune

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016 efter at en til-fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion viste, at flere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern kommune, tidligere har boet i kommunen.

Der er pt 823 medlemmer af Klub Eksilvestjyder. De er fordelt i alle de store uddannelsesbyer i Danmark.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via

www.rksk.dk/eksilvestjyder