2. oktober 2018

Rekorddeltagelse til eksilvestjydearrangement i Aarhus

Rekorddeltagelse til eksilvestjydearrangement i Aarhus

Når Klub Eksilvestjyder onsdag aften afholder VIP-arrangement for medlemmerne, der alle har rødder i Ringkøbing-Skjern Kommune, er det med det højeste antal deltagere siden klubben startede tilbage i januar 2016.

Hele 225 eksilvestjyder har tilmeldt sig arrangementet, og det har været nødvendigt at oprette en venteliste for dem som ikke nåede at tilmelde sig, inden billetterne blev revet væk.

- Det er vi rigtigt glade for. Det er et vigtigt praj om, at kommunens unge fraflyttere ønsker dels at holde fast i kontakten til vores område og få nyt om job- og praktikåbninger på den ene side og om at holde fast i netværket hjemmefra på den anden side, siger Margrete Sørensen, der er marketingkoordinator og en af drivkræfterne på Klub Eksilvestjyder.

Inspiration, quiz, tarteletter – og kamp
Eksilvestjyderne mødes to timer inden Skjern Håndbold skal spille mod Aarhus Håndbold i Ceres Park & Arena.
Inden kampstart skal de møde en kvinde, som kan være rigtig god at kende. Siden Karina Winkler startede som matchmaker for Ringkøbing-Skjern erhvervsråd i 2017, har hun matchet 97 studerende med lokale virksomheder med aftaler om praktik og cases til opgaveskrivning m.v.

- Det er en supergod måde at få skabt kontakt. Hvis man går med drømmen om at vende tilbage til egnen, kan en praktikperiode gøre, at man får en fod indenfor hos virksomheden samt noget erfaring at bygge videre på i sin jobsøgning, fortæller Karina Winkler.

Også Niels Haslund Haubjergs rejse retur til Ringkøbing-Skjern Kommune får eksilvestjyderne at høre. Som mange andre valgte han at flytte til Aarhus for at studere. Da han var ved at færdiggøre sin ingeniøruddannelse, flyttede han sammen med sin kæreste tilbage til No. Han er i dag forretningsudvikler i Industrielt Teknologicenter i Lem og står i spidsen for centerets e-sportshold.

- Der er en tryghed i at vende tilbage til sin hjemstavn, og med en lille ny er det rart, at bedsteforældrene bor inden for cykelafstand. Desuden er der gode muligheder for job, så vi føler at vi er sikret en god fremtid, siger han.

Derudover vil repræsentanter fra Skjern Håndbold præsentere et kampoplæg, inden praktikant André Vang Andersen, der selv er rekrutteret gennem Klub Eksilvestjyder, fyrer op for en Kahoot-quiz, hvor deltagerne kan vinde flotte præmier hjemmefra.

Som noget nyt har eksilvestjyderne selv valgt menuen: Det blev tarteletter.

FAKTA
Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for folk, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern kommune.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer.
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern kommune og de virksomheder, der ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern kommune

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016 efter at en til-fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion viste, at flere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern kommune, tidligere har boet i kommunen.

Der er pt 885 medlemmer af Klub Eksilvestjyder. De er fordelt i alle de store uddannelsesbyer i Danmark.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via

https://www.rksk.dk/om-kommunen/flyt-til-kommunen/klub-eksilvestjyderne/tilmeldingsformular-klubben