19. september 2018

Demens – og hvad så

Demens – og hvad så

Hvad er demens egentlig for en størrelse? Og kan man løbe fra tilstanden gennem kryds og tværs'er og hovedbrud - eller kan man omvendt liste gamle minder tilbage i den dementes sind gennem dans og dufte?

Dét er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på den 27. september, hvor Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling Sundhed og Omsorg inviterer til oplysningsdag om demens. Tilmelding er ikke nødvendig; tværtimod opfordrer Sundhed og Omsorg til, at man tager naboen under armen og møder talstærkt op.

- Demens er en folkesygdom, og jo mere vi alle sammen ved om sygdommen, jo bedre bliver vi til at tackle de mennesker omkring os, der lider af demens. Derfor håber vi, at rigtig mange dukker op og deltager, siger Kirsten Holmgaard Jensen, demenskoordinator i Sundhed og Omsorg.

Arrangementet finder sted i Fjordparken Aktivitetscenter i Ringkøbing klokken 13-17 og på programmet er bl.a. et oplæg med overskriften "Kommunikation og samvær med borgere med demens" ved ergoterapeut og foredragsholder Mette Søndergård.

- Derudover er der stande, hvor man kan møde udstillere med hjælpemidler og den nyeste teknologi, Alzheimerforeningen, personale fra daghjemmene, erindringsdansere, demenskoordinatorer og mange flere, fortæller Tina Enevoldsen, der også er demenskoordinator i Sundhed og Omsorg.

- Herudover er der mulighed for at se Fjordparkens motionsrum, tilføjer hun.

Efter en pause, hvor man kan købe kaffe og kage, ér der motion og sang på programmet.

Her kan deltagerne høre og mærke, hvordan motion gør godt og skaber glæde. Under programpunktet kan man høre om bl.a. kognitiv stimulationsterapi, træning og demens-salmesang.

Læs mere i programmet