Billede af Jannik Korshøj

Ny dag - ny start

Jannik Korshøj, 27 år, er pædagog i Børnehaven Blomstergården, der er en del af helheden i Vorgod-Barde.

Uddannelsen til pædagog blev han færdig med i 2013, men allerede som 13-årig vidste han, hvilken vej den karrieremæssige pil pegede.

- Jeg har fulgt den vej, der var rigtig for mig, og jeg aldrig fortrudt det. Det er fedt, at vi som pædagoger brænder for noget forskelligt, og børnene ved godt, hvem de skal spørge, når de vil opnå en bestemt aktivitet. Samtidig har vi nogle faglige læringsmål, der skal opfyldes. Her er det vigtigt, hvordan vi bringer det på banen og sælger idéen til børnene. Hvis vi viser, at vi har lyst til og gerne vil lære fra os, så smitter det naturligt af på børnene, og de får lyst til at lære, siger Jannik Korshøj

For Jannik Korshøj er musikken et omdrejningspunkt i det pædagogiske virke.

- Der er så meget læring i musikken, og jeg prøver, at skabe et fællesskab for børnene omkring den. Musik er en god egenskab, at have med som barn. Samtidig skaber det stor glæde hos børnene, når de udfordres med nye sange og rytmer. Når vejret er godt - så er det ud på legepladsen og lave bevægelsessange og børnene nyder det, fortæller han.

”GODT BARNELIV i Vorgod-Barde” er navnet på samarbejdet mellem alle de kommunale tilbud for børn i Vorgod-Barde i alderen 0-14 år. Her er det overordnede mål, og dermed også Børnehaven Blomstergårdens mål, at hjælpe børnene til at lykkes. Det er et mål og en fortælling, der er gennemgående for børnehavens arbejde, og som blandt andet giver sig til udtryk på børnehavens Facebook-side og bannere på biler.

- Det er vigtigt at få fortalt, at vi har et godt sted, hvor børnene trives, og hvor de har lyst til at være. Det er lidt ligesom de gamle eventyr. H.C. Andersens eventyr blev også fortalt mange gange, inden de blev skrevet ind i historien. Det handler om at få bragt de gode fortællinger ud, så nye forældre bliver opmærksomme på os og kigger nærmere på vores helhed, og måske får lyst til at deres børn skal være en del af vores fællesskab. Det hele behøver ikke at være fryd og gammen, ris og ros er velkommen, den konstruktive kritik kan vi kun blive bedre af. Hvis der bliver stillet spørgsmål, åbner det naturligt for en dialog, siger Jannik Korshøj.

Kontaktoplysninger
Personale og Digitalisering
Personale og Digitalisering
Ved Fjorden 6
6950 Ringkøbing