Rethinking Tourism in a Coastal City - Turister og lokale borgere skaber oplevelser sammen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I et større forskningsprojekt, støttet af Innovationsfonden, vil Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Aarhus Universitet og Arkitektskolen Aarhus skabe laboratorier. I laboratorierne vil besøgende turister og lokale borgere i samarbejde med forskere udvikle nye oplevelser.

I samarbejdet indgår også Dansk Kyst- og Naturturisme, Ringkøbing-Skjern Museum, VisitAarhus og NaturKraft, for at gentænke den kystnære turisme, lokalt, regionalt og nationalt.

Baseret på en forståelse af at natur og kultur som grundlæggende er forbundne, udvikler projektet oplevelser og nye fortællinger for lokale borgere og turister.

Der bliver skabt flere laboratorier i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor borgere og turister gennemprøver nye turismeformer i tæt samspil med forskerne. Der bliver blandt andet taget udgangspunkt i landskabet, kystbyer og historiske steder.
Laboratorierne skal gøre Ringkøbing-Skjern Kommunes borgere til medejere af de mange forskelligartede historier, som turisterne bliver mødt af på destinationen. Gæsterne bliver ligeledes aktive medskabere, og derfor mere end blot besøgende.

Projektets primære formål er:

  • at styrke turismen i Ringkøbing-Skjern Kommune
  • at styrke videnudvekslingen mellem forskere, fagfolk og turismeerhvervet i Ringkøbing-Skjern Kommune, så området bliver et kraftcentrum for fremtidens kystturisme
  • at udforme nye designs, som vil skabe nye steder og nye oplevelser for turister og borgere
  • at gøre kystturismen til et endnu stærkere omdrejningspunkt for dansk turisme

Projektet startede 1. april 2016 og løber frem til 31. marts i 2019.

Forskergruppen - (Link)

Kontaktoplysninger
Asker Geyti
Asker Geyti
Ekstern Udvikling og Analyse
6950 Ringkøbing