12. april 2024

Det er igen blevet tid til Sundhedsugen

Det er igen blevet tid til Sundhedsugen

Gennem årene har Sundhedsugen budt på en række forskellige tiltag. I år er som noget nyt en stor Skattejagt.

Sundhedscenter Vest har nemlig lanceret aktivitets-skattekortet, der er et kort med aktiviteter over hele kommunen – og alle må deltage både sammen og hver for sig.

For hver aktivitet man deltager i, får man et stempel til sit skattekort. Der er fem forskellige stempler, og hvis man får alle fem stempler i løbet af Sundhedsugen, venter der en lille præmie.

- Skattejagt har altid været et sjovt indslag ved børnefødselsdage. Nu breder vi det ud til en skattejagt over hele kommunen, og hvor både børn og voksne kan være med. Vi glæder os til at se, hvordan sådan en skattejagt vil løbe af stablen, siger Trine Bloch Burmølle, udviklingskonsulent ved Sundhedscenter Vest og koordinator på Sundhedsugen.

Kom og vær med

Har du lyst til at komme ud og være aktiv i uge 17, er der med andre ord masser af muligheder. Aktiviteterne på skattekortet er et godt billede på de forskellige facetter af sundhed: Hvad med badning i Ringkøbing Fjord, det store vestjyske kaffebord, stillegudstjeneste, foredrag om sund og nærende mad for seniorer, pickleball, Tai Chi, musik og forskellige gåture med eller uden guide? Har du børn med, kan I gå en tur og samtidig høre Natureventyr på telefonen. Ja, man bliver næsten helt forpustet – se alle aktiviteterne på skattekortet, som du finder på www.sundhedsuge.dk

Hvis man som eventyrlysten sørøver har lyst til at gå på skattejagt, kan man altså på skattekortet se, om man har lyst til at deltage i en bevægelses-aktivitet, fælles madlavning, fællessang eller noget helt fjerde:

- Formålet med Sundhedsugen er at inspirere til mere sundhed i hverdagen. Det handler ikke nødvendigvis om høj puls og sved på panden, men om glæde, sindsro, sjov, bevægelse og fællesskab – og det er der gode muligheder for at få, hvis man kigger nærmere på skattekortet, siger Trine Bloch Burmølle.

Alle aktiviteter, som er en del af Sundhedsugen 2024, er som udgangspunkt gratis, men der kan være enkelte tiltag, hvor der er deltagerbetaling for materialer - for eksempel for råvarer til fælles madlavning.

Når man som familie, elev, medarbejder eller som enkeltperson har deltaget i en aktivitet, kan man få et stempel på sit skattekort

Vil du gerne med på skattejagten i uge 17, så kig nærmere på www.sundhedsuge.dk hvor aktiviteterne er beskrevet.