3. december 2021

Fortsat høj smitte i Ringkøbing-Skjern Kommune

colourbox

En incidens på 538 betyder, at kommunen fortsat er omfattet af sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at iværksætte lokale tiltag for at bringe smitten under kontrol.

Med 44 nye smittede de seneste 24 timer, når Covid-19 incidensen for Ringkøbing-Skjern Kommune nu over endnu en milepæl til et tal på 538,07.

På sogneniveau har Ringkøbing nu også passeret grænseværdierne på hhv. nye smittede, antal smittede og incidensrate, som er de tre parametre, sundhedsmyndighederne kigger på. Vorgod og Videbæk sogne er fortsat over grænseværdierne.

Grænsen for, hvornår Sundhedsmyndighederne anbefaler en kommune at iværksætte lokale tiltag for at nedbringe smitten ligger på 400.

I alt er 69 af de 98 danske kommuner over grænseværdierne på kommuneplan – heriblandt altså Ringkøbing-Skjern Kommune.

Den høje incidensrate i kommunen betyder, at alle borgere anbefales at lade sig teste og at blive vaccineret mod Covid-19, hvis man ikke allerede er blevet det. Herudover betyder det, at der er ekstra fokus på at holde afstand, at holde rent og at spritte hænder.

Forud for en af årets store julefrokost-weekender anbefaler borgmester Hans Østergaard da også, at man husker på de gode råd om netop at holde afstand, holde god håndhygiejne og få luftet ud, hvis man vælger at gennemføre sociale sammenkomster.

Ringkøbing-Skjern Kommune har selv aflyst årets julefrokost for det administrative personale, hvor ca. 280 medarbejdere skulle mødes fredag.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at aflyse noget, som mange havde set frem til, men vi skal alle tage et ansvar for at få nedbragt smitten, så vi fortsat kan sikre, at vi kan holde samfundet åbent. Og derfor kan vi naturligvis ikke som kommune samle flere hundrede medarbejdere til julefrokost, samtidig med, at vi anbefaler skoler og daginstitutioner samt idræts- og foreningslivet at udsætte sociale julearrangementer, forklarer Hans Østergaard.  

FAKTA:

Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger for at forebygge smittespredning er:

• Bliv vaccineret

• Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer

• Hold afstand

• Luft ud og skab gennemtræk

• Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

• Gør rent, særligt på overflader som mange rører ved

 

På coronasmitte.dk kan man læse myndighedernes anbefaling til håndtering af lokale smitteudbrud: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler

På kommunens hjemmeside opdateres testmulighederne i kommunen: https://www.rksk.dk/om-kommunen/organisation/corona

Teststeder i Ringkøbing-Skjern Kommune:

PCR-test:

Rofi Centret, Kirkevej 26, Ringkøbing (åbent alle ugens dage kl. 9-16.30)

Idræts & Fritidscentret, Vestervang 28, Videbæk (åbent alle ugens dage kl. 9-16)

Tidsbestilling er nødvendig begge steder (Bestil tid på www.coronaprover.dk). 

En PCR-test gælder i 72 timer.

 

Kviktest foretages alle ugens 7 dage kl. 9-19 følgende steder:

Skjern Centeret, Torvet 1, Skjern

Vellingvej 41, Ringkøbing.

En kviktest gælder i 48 timer.