4. juni 2018

Landdistriktsrådet på tourné

Landdistriktsrådet på tourné

Nye kriterier for tildeling af midler fra Landdistriktspuljen og hvad arbejder FrivilligVest med og hvad rører sig i landsbyerne lige nu? Det er bare et par af punkterne på dagsordenen, når Landdistriktsrådet og FrivilligVest den 6. juni mødes med repræsentanter fra de lokale borger- og sogneforeninger i landsbyerne i Vestrum og Kloster.

Mødet er et af en række områdemøder i maj og juni måned, hvor borger- og sogneforeninger i hele Ringkøbing-Skjern Kommune traditionen tro mødes med Landdistriktsrådet for bl.a. at få klarhed over spørgsmål som:

  • Hvem er mine kontaktpersoner i Landdistriktsrådet?
  • Hvordan kan Landdistriktsrådet hjælpe mig og min forening?
  • Hvad rører der sig i andre foreninger?

Som noget nyt er der i år også frivillighed på programmet.

- Landdistriktsrådet er et talerør ind i kommunen og en dialogpartner for borger- og sogneforeningerne. Derfor holder vi områdemøder i hele kommunen i den kommende tid, så borger- og sogneforeningerne bliver opmærksomme på, at vi er her og kan tale deres sag i byrådet, siger formanden for Landdistriktsrådet, Torben Hjøllund Mortensen.

I regi af Landdistriktsrådet er Ringkøbing-Skjern Kommune inddelt i fem geografiske områder. Til hvert område er der udpeget to kontaktpersoner; en frivillig og en byrådspolitiker. På kommunens hjemmeside www.rksk.dk kan man under søgeordene ”Landdistriktsrådets medlemmer” se, hvilke frivillige og byrådsmedlemmer, der repræsenterer ens lokalområde.

- Lokale ildsjæle – både i regi af Landdistriktsrådet og som medlemmer af borger- og sogneforeninger - lægger et stort og vedvarende arbejde i mange forskellige opgaver, der gavner deres landsby, siger Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Omvendt har vi også en kommune, der vil landdistrikterne, så det gør det endnu vigtigere, hvor det er muligt at støtte op omkring de borgere, der involverer sig, tilføjer hun.

 

FAKTA:

Tid & sted for de kommende møder:

For No, Hover, Hee, Torsted, Tim, Stadil, Vedersø og Kloster: Hover Kultur og Fritidscenter, den 6. juni kl. 19-21.15.

For Stauning, Dejbjerg, Lem, Velling, Højmark, Finderup, Hanning, Bølling og Rækker Mølle Stauning Sognegård, den 14. juni kl. 18.30-21.

For områderne Bork, Sdr. Vium, Lyne, Hemmet, Lønborg/Vostrup er datoen endnu ikke fastsat.

For Hoven, Ådum, Borris og Faster blev der holdt møde i Faster Forsamlingshus den 3. maj, ligesom der for Fjelstervang, Rimmerhus, Vorgod-Barde, Troldhede, Nørre Vium, Herborg, Spjald, Ølstrup og Grønbjerg blev holdt møde i Fjelstervang Udeforsamlingshus den 23. maj.