1. februar 2018

Glæde over Arla-udvidelse

Glæde over Arla-udvidelse

Da mejeriselskabet Arla Foods efter et bestyrelsesmøde tirsdag annoncerede investeringer i Danmark i 2018 for 266 mio. Euro (knap 1.980 mio. kr.), skabte det ekstra stor glæde i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor næsten halvdelen af de planlagte investeringer placeres.

Det kommende år investeres der nemlig knap 440 mio. kr. på en udvidelse af mælkebehandlingskapaciteten på Arinco-mejeriet i Videbæk, knap 410 mio. kr. bl.a. på en udvidelse af produktionen af specialingredienser til fødevareindustrien i Nr. Vium og 96 mio. kr. på udviklingen af specialoste på Troldhede Mejeri. Herudover har Arla gennem bæredygtighedsstrategien Good Growth 2020 planlagt investeringer i et biogasanlæg i Nr. Vium.

Det er investeringer, der forventes at skabe både udvikling og arbejdspladser i kommunen.        

- I Ringkøbing-Skjern Kommune er vi altid glade, når det går godt for vores virksomheder. Arla er i forvejen en stor og solid arbejdsplads for mange af vores borgere, og en samlet investering på knap en milliard kroner betyder selvsagt meget for udviklingen i hele kommunen, siger borgmester Hans Østergaard. Han tilføjer:

- Vi er glade for, at Arla vælger at udvide. Det ser vi som et tegn på, at Arla har tiltro til fremtiden i området og påskønner den vækststrategi som kommunen også har, hvor vækst og bæredygtig udvikling går hånd i hånd.

Arlas aktuelle udvidelsesplaner ligger indenfor den gældende lokalplan. Yderligere, fremtidige udvidelser, som Arla er ved at forberede, vil dog kræve omlægning af Sønderupvej, og dermed påvirke de omkringliggende lodsejere. Ringkøbing-Skjern Kommune har derfor allerede i dag udsendt invitationer til de berørte lodsejere til et orienteringsmøde den 8. februar, hvor Arla også deltager.