17. november 2020

Erfaren udbyder overtager danskundervisningen af udlændinge

colourbox

Som ny i Danmark har man ret til gratis danskundervisning i op til 3,5 år inden for en femårsperiode, der begynder, når man ankommer til Danmark. 

Sådan er det naturligvis også i Ringkøbing-Skjern Kommune, og fra 1. januar 2021 bliver det nu den erfarne udbyder af danskundervisning UCplus, der de kommende 6 år skal stå for danskundervisningen.

UCplus, der også uddanner f.eks. bus- og lastbilchauffører, tilbyder effektive og fleksible danskkurser rettet mod borgernes egne uddannelses- og jobmål, både online og med klasseundervisning. De har mere end 35 års erfaring med jobrettet voksenundervisning.

- Det er noget af dét, der gør, at vi glæder os til samarbejdet, siger Marianne Gramstrup, afdelingsleder på Social- og Integrationsområdet under Ringkøbing-Skjern Kommunes Beskæftigelsesafdeling.

Hun tilføjer, at hun forventer et godt og konstruktivt samarbejde til gavn for de kursister der modtager danskundervisning.

- Formålet er naturligvis, at de kan håndtere sproget på en sådan måde, at de kan bruges på det danske arbejdsmarked, siger hun og peger på, at danskundervisning tilbydes både flygtninge, familiesammenførte, indvandrere samt arbejdstagere.

Det er endnu ikke afgjort, hvor UCPlus skal have til huse i Ringkøbing-Skjern Kommune, men det forventes at blive i enten Skjern eller Ringkøbing.