17. november 2021

Stemmerne er talt i Ringkøbing-Skjern Kommune

Stemmerne er talt i Ringkøbing-Skjern Kommune

Resultatet lod vente på sig, men da alle stemmer var talt op og mandatfordelingen til byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune ved midnatstid tirsdag endelig kom op på storskærmen i Rofi-centret i Ringkøbing, var det med få ændringer i mandatfordelingen forhold til det byråd, der takker af ved nytår. Der var dog ændringer:

Pladserne i det kommende byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune fordeler sig således, at Venstre får 11 mandater mod de ni mandater, partiet pt. har i byrådet. Kristendemokraterne får seks mandater mod de nuværende syv. Socialdemokratiet får fire mod de nuværende seks pladser. De konservative, der er repræsenteret med én plads i det nuværende byråd, får tre mandater. Det samme gør SF, der også i det nuværende byråd har tre mandater. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får hver en enkelt plads i byrådet de kommende fire år. Dansk Folkeparti har to pladser i det nuværende byråd.

Af de 44.319 stemmeberettigede borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune mødte de 30.824 tirsdag op og afgav deres stemme til kommunal- og regionsrådsvalget.

Dermed faldt stemmeprocenten til 69,6 mens tre ud af fire – eller 74,8 procent - stemte ved kommunalvalget i 2017.

Dyk dybere ned i valget på https://www.kmdvalg.dk/kv/2021/K84713760.htm