17. november 2017

Tim indstilles til årets landsbypris

Engagerede borgere fra Tim ved Kul’naturdagen – et fælles arrangement på tværs af flere foreninger.

”Vi har rummelighed for alle fra 0-100 år. Vi har acceleration fra 0-100 km/t i vores udvikling. Vi har engagement på 100 procent”, sådan skriver Tim Borgerforening i sin ansøgning, og det gav pote:

Nu er det afgjort, at den dynamiske landsby med sloganet Tim 0-100 også løber med Ringkøbing-Skjern Kommunes indstilling til titlen som Årets Landsby 2018 i Region Midtjylland.

Udvælgelsen belønnes af Landdistriktsrådet med 15.000 kroner, som overrækkes senere på året.

- Det var to meget kvalificerede ansøgninger fra landsbyer i Ringkøbing-Skjern Kommune, som indstillingsudvalget skulle tage stilling til. Hover-Torsted og Tim havde begge søgt, og begge ansøgninger levede i høj grad op til de kriterier, som regionen har sat op, siger Poul Nystrup Christensen, ansvarlig for LAG, Lokal Aktions Gruppe i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som kandidat fra Ringkøbing-Skjern Kommune deltager Tim sammen med andre landsbyer fra Region Midt i konkurrencen om at blive Årets Landsby 2018. Regionsrådet træffer afgørelse til foråret, og løber Tim også med sejren her, vil det indløse endnu 150.000 kroner til udvikling i landsbyen.

Stigende befolkningstal

Blandt de vigtigste kriterier er indbyggertallet. Både Tim og Hover-Torsted har formået at fastholde indbyggertallet indenfor de seneste fem år, selvom hele kommunens befolkningstal er faldet i samme periode. Der har endda i de to landsbyer været tale om en lille stigning, så der i dag bor 1.283 indbyggere i Tim Stations og –Kirkeby mod 1.274 i 2012.

- Begrundet i mange udviklingsinitiativer inden for de seneste 3-5 år som for eksempel etableringen af et erhvervsnetværk og en stærk tværgående kommunikationsgruppe – foruden en stærkere befolkningsudvikling, blev det Tim, der løb med sejren, forklarer Poul Nystrup Christensen.

- Vi er stolte over at blive indstillet til Landsbyprisen 2018. Det er en kærkommen anerkendelse til de mange frivillige, der er involveret i udvikling af Tim 0-100. Fællesskab og engagement på tværs af borgere, foreninger, institutioner og erhvervslivet er kittet i sognet, og det skal også fremover være vores styrke, siger Benthe Holgersen, som er bestyrelsesmedlem i Tim Borgerforeningen og en af initiativtagerne til ansøgningen om prisen.

Adspurgt, hvad de 15.000 kroner fra Landdistriktsrådet skal bruges til, svarer hun:

- Vi har mange gode ideer og planer. Og vi skal nok sørge for at forvalte Landdistriktsrådets indstillingspris på 15.000 kr. til gavn for sognets fortsatte udvikling og til glæde for Tim 0-100.

Blandt de initiativer, der allerede er taget – og som førte til nomineringen – er, at Borgerforeningen har udviklet en kommunikationsstrategi, herunder lanceret den fælles hjemmeside www.tim-sogn.dk, hvor lokale nyhedsredaktører sørger for at lægge arrangementer og nyheder på siden, ligesom der bliver udsendt nyhedsbreve.

Natur, frivillighed og fællesskab er andre nøgleord i ansøgningen fra Tim.