31. oktober 2018

Dialogdag med fokus på frivillige fællesskaber

Gymnastiktræneren er frivillig, besøgsvennen er frivillig - størstedelen af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder frivilligt ind imellem.

De frivillige aktører i Ringkøbing-Skjern Kommune er i fokus, når der den 14. november inviteres til dialog og inspirationsaften om frivillighed og fællesskaber i multihuset Kernen i Ølstrup klokken 16.00-19.00.

Under overskriften "Hvordan skaber vi de bedste frivillige fællesskaber?" inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Frivilligrådet og FrivilligVest alle frivillige ildsjæle, foreninger, politikere og andre med interesse for det frivillige, sociale arbejde i kommunen til dialogmøde.

På mødet vil der foruden velkomst og åbningstale ved borgmester Hans Østergaard være foredrag af korshærspræst Morten Aagaard og speed-dating med politikerne, der gerne vil have de frivilliges bud på, hvordan frivillige fællesskaber er vejen frem.

Tak for engagementet

Herudover er mødet en god anledning for kommunen til at takke de mange frivillige for deres store frivillige engagement i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Udvalgte frivillige får et ekstra klap på skulderen, når årets Frivillighedspris og Handicappris bliver uddelt til mødet, hvor deltagerne også kan høre, hvordan fællesskaber og frivillighed indgår i kommunens vision for "Naturens Rige".

- I vores vision taler vi om nærhed og om fællesskaber. Som kommune nyder vi godt af, at Naturens Rige bobler af fællesskaber, som er tæt på den enkelte. Vi siger, at vi som kommune vil være tæt på uden at trænge os på, men lover samtidig, at vi bakker op - også om dem udenfor fællesskabet, siger borgmester Hans Østergaard.

Han henviser videre til en borgerpanelundersøgelse foretaget af kommunen i foråret, som viste, at hele 72 procent af borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune over 18 år arbejder frivilligt ind imellem:

- Vi kalder os danmarksmestre i frivillighed, og der er jo noget om snakken. Derfor glæder jeg mig til at være med til at hylde de mange frivillige og til at fortælle dem, at vi som kommune værdsætter deres engagement og alle de timer og kræfter, de lægger i det frivillige sociale arbejde, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

Debatmødet smug-startes med kaffe og kransekage ledsaget af musik kl. 15.30-16.00 - og afsluttes med suppe og fællesskabssang. Alle er velkomne. Interesserede bedes tilmelde sig med navn, antal deltagere og evt. forening inden den 6. november til hanne@frivilligvest.dk

 

FAKTA og tilmelding:

Hvor & hvornår?

Onsdag den 14. november, klokken 16.00-19.00, Kernen, Vanting Søvej 2, Ølstrup (Nb. der er kaffe, kransekage og musik fra kl. 15.30)

Alle er velkomne. Interesserede bedes tilmelde sig med navn, antal deltagere og evt. forening inden den 6. november til hanne@frivilligvest.dk

For de frivillige sociale foreninger vil der være et selvstændigt mini-årsmøde fra kl. 15 - 15.30 samme sted, med bl.a. årsberetningen fra formanden fra Frivilligrådet Hans Pinderup.

Invitationen kan læses her: