5. oktober 2017

Tilflytter-hjemmeside skal tiltrække udenlandsk arbejdskraft

Tilflytter-hjemmeside skal tiltrække udenlandsk arbejdskraft

Ringkøbing-Skjern Kommune giver nu potentielle jobsøgere og tilflyttere fra udlandet et håndgribeligt værktøj: Målrettet information på engelsk og tysk på hjemmesiden www.flytmodvest.dk med råd fra udlændinge, der allerede er flyttet til kommunen, fif til jobsøgning og trin-for-trin flytteguide med meget mere.

Mange virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune mangler kvalificeret arbejdskraft for at kunne fortsætte den positive vækst og efterspørger derfor også udenlandsk arbejdskraft. Men det kan virke uoverskueligt for udlændinge at finde ud af at få alle formaliteterne i orden, hvis de vil søge job eller flytte til kommunen. Nu er kommunen klar med engelsk- og tysksproget variant af flytmodvest.dk målrettet de udenlandske tilflytteres særlige behov.

- Vi håber, at siderne på tysk og engelsk kan give folk i udlandet den hjælp, de behøver for at turde tage springet og flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi satser selvfølgelig på, at det kan være med til at tiltrække arbejdskraft og få flere til at bosætte sig hos os, siger stabschef Thomas Andersen, der står i spidsen for indsatsen med at brande kommunen og øge bosætningen.

Udviklingen af de målrettede sider til udlændinge skal også ses som en støtte til Erhvervsrådets nye store satsning på branding og markedsføring af Ringkøbing-Skjerns erhvervsliv.

- Det er et godt initiativ, som kan være med til at hjælpe virksomhederne med at tiltrække den arbejdskraft, som de har så hårdt brug for, hvis de skal kunne fastholde den positive vækstudvikling, siger Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds direktør Hans Jørn Mikkelsen.

Han bakkes op af adm. direktør Erik Lodberg, Hydra-Grene A/S, Skjern:

- Vi vil helt sikkert henvise til de nye sider, når vi fremover søger arbejdskraft i udlandet, og vores udenlandske medarbejdere vil også kunne være med til at udbrede kendskabet til siderne og dermed være med til at tiltrække ny arbejdskraft fra deres hjemlande.

Turister kan blive tilflyttere
Det er ikke kun områdets virksomheder, der nu kan henvise potentielle tilflyttere til hjemmesiden. Mange af områdets turister får smag for området, og spørger deres værter om hvilke muligheder der er for at bo og arbejde i kommunen.

- Vi og mange af de forskellige turistvirksomheder oplever, at flere af vores feriegæster er interesserede i at vide mere om job- og bosætningsmulighederne i området. Så for os er det en stor fordel, at vi nu kan henvise til de helt konkrete oplysninger på de tyske og engelske sider på flytmodvest.dk, siger direktør Sebastian Schaper, Ringkøbing Fjord Turisme.

De nye sider på tysk og engelsk på flytmodvest.dk omfatter også grundlæggende oplysninger om Danmark, danskere, det danske skatte- og velfærdssystem og mulighederne for at lære dansk gratis, og der er også en helt konkret opskrift – trin for trin - på, hvad den enkelte skal gøre, når beslutningen om at flytte er taget: Lige fra proceduren omkring arbejds- og opholdstilladelser, anskaffelse af skattekort til blandt andet NemID, Dankort og CPR-nummer.

Potentielle tilflyttere får også helt konkrete sprog-råd fra udlændinge, der selv er flyttet til Ringkøbing-Skjern Kommune.

Siderne er tilknyttet kommunens hjemmeside www.flytmodvest.dk, der henvender sig til potentielle jobsøgende og tilflyttere fra Danmark, og ligesom på de danske sider præsenteres alle byer og landsbyer i kommunen – naturligvis også på engelsk og tysk.

Fakta
Ringkøbing-Skjern Kommune har allerede fornøjelsen af at have flere udenlandske borgere. Af de ca. 57.000 borgere er 4.600 udenlandske – fordelt på 99 forskellige nationaliteter.