Skal du nedrive en bygning eller lave renovering, så er der en god vejledning om regler og miljø her.
Materialet er ikke i webtilgængeligt format. Hvis du har problemer med at få materialet læst op af en skærmlæser, så kan du kontakte Land, By og Kultur.
Asbest-støv er ekstremt skadeligt for mennesker. Derfor stiller loven om arbejdsmiljø strenge krav til håndtering af asbest. På den baggrund er der lavet regler for aflevering af asbest og eternit på genbrugspladserne i kommunen:
- Hele asbest- og eternitplader skal afleveres enkeltvis i tæt og lukket emballage. 20 stk. plastposer til hele plader udleveres gratis på genbrugspladsen.
- Asbest- og eternitstykker skal dobbeltemballeres. Det vil sige, at du skal lægge stykkerne ned i en klar plastpose, lukke posen og lægge den ned i endnu en klar plastpose.
- Alt asbest- og eternitaffald afleveres i særlig container opstillet på genbrugspladsen. Du skal selv stå for aflæsning af affaldet.
- Du kan aflevere asbest- og eternitaffald på genbrugspladserne i Tarm, Videbæk, Hvide Sande og Ringkøbing efter reglerne ovenover.
Da man ikke umiddelbart kan skelne asbestholdige og ikke asbestholdige tagplader, håndteres alle tagplader som asbestholdige plader på genbrugspladserne.
Bestil bigbags og afhentning
Du kan købe en bigbag på selvbetjeningsløsningen på www.rksk.dk og få affaldet afhentet hjemme ved dig selv eller ved dit sommerhus.
Her bestiller du bigbags og afhentning
Du kan også aflevere asbest hos affaldsselskabet AFLD. Læs mere om priser og betingelser på www.afld.dk
Byggeaffald skal sorteres og anmeldes af både private og virksomheder.
Du skal anmelde affaldsmængderne, hvis:
- arbejdet skaber mere end 1 ton affald.
- der udskiftes termoruder, der kan være produceret i perioden 1950 - 1977.
Når du står over for et renoverings- eller nedrivningsprojekt, er det altid dit ansvar som bygherre, at byggeaffaldet bliver håndteret korrekt. Bygherren er den, der bestiller og betaler for byggeprojektet. Det er ofte ejeren af bygningen.
Bygherren har blandt andet juridisk pligt til følgende:
- Få vurderet, om der evt. er sundhedsskadelige materialer i bygningen, inden affaldet anmeldes.
- De forventede mængder byggeaffald bliver anmeldt til kommunen senest 14 dage før opgaven går i gang. Du skal anmelde og indsende gennem portalen Byg og Miljø.
- Få håndteret byggeaffaldet korrekt.
Bemærk at opgaven tidligst må påbegyndes to uger efter anmeldelsen er indgivet til kommunen.

Spørgsmål til din dagrenovation mv. (mandag-torsdag kl. 9-15, fredag kl. 9-13)
6950 Ringkøbing

Spørgsmål om takster og byggeaffald mv. (mandag kl. 10-17 og tirsdag-fredag kl. 10-13.30)
6950 Ringkøbing