22. april 2022

Nye åbningstider for dig, der vil brevstemme

Nye åbningstider for dig, der vil brevstemme

Når der er valg eller folkeafstemning, mødes vi alle ved de lokale stemmesteder på valgdagen. Der er dog altid nogen, som ikke er hjemme den pågældende dag, måske de er på ferie, syge eller forhindrede af andre årsager – men det betyder ikke, at de ikke kan få lov at afgive deres stemme. Derfor er der også op til folkeafstemningen den 1. juni mulighed for at brevstemme, hvis man ikke kan være til stede på valgdagen.

Muligheden for at brevstemme åbnede onsdag den 20 april og varer frem til lørdag den 28. maj. I Ringkøbing-Skjern Kommune kan man altså derfor i Borgerservices almindelige åbningstid afgive sin stemme i både Skjern og Ringkøbing. Den almindelige åbningstid er mandag klokken 10-17 og tirsdag til fredag klokken 10-13.30.

- Derudover åbner vi også muligheden for at brevstemme lørdag den 21. maj klokken 9-12 og lørdag den 28. maj klokken 9-16, siger Torben Andersen, leder af Borgerservice.

Man behøver ikke bestille tid til at afgive sin stemme, men Torben Andersen gør opmærksom på, at man skal medbringe identifikation og også lidt tålmodighed, når man kommer til Borgerservice for at stemme:

- Vi har mange ekstra opgaver denne tid, så derfor skal man forvente lidt ventetid, hvis man kommer og brevstemmer, siger han.

Fredag den 27. maj, dagen efter Kr. Himmelfartsdag, er en kommunal lukkedag, så da kan man ikke stemme. Det kan man til gengæld lørdag den 28. maj, som så er sidste dag for at afgive sin brevstemme.