27. april 2017

H.K.H. Prins Henrik overdrager skulptur til Ringkøbing

H.K.H. Prins Henrik overdrager skulptur til Ringkøbing

Prins Henrik besøger Ringkøbing mandag den 8. maj for at overdrage sin skulptur, Miss Fredensborg, til byen og læse højt af egne digte i Rådhushallen.

Miss Fredensborg er placeret på Torvet og har været udlånt til Ringkøbing-Skjern Kommune siden september 2015. Skulpturen er for nylig blevet købt af en kreds af private borgere og virksomheder i byen.

Da skulpturen ankom til byen i september 2015, var det planen, at Prins Henrik selv skulle afsløre den, men arrangementet blev desværre aflyst, da Prinsen måtte deltage i sin søsters, Madame Maurille Beauvillain de Monpezat, bisættelse i Frankrig i stedet.

Senere blev Miss Fredensborg afsløret ved et andet arrangement.

- Det er en god nyhed, at vi får nyt besøg fra Kongehuset, og jeg glæder mig meget til at byde Prins Henrik velkommen tilbage, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Under besøget vil et andet af de tidligere planlagte arrangementer, hvor Prinsen læser op af egne digte i Rådhushallen, også finde sted. Arrangementet er gratis. Der er 150 siddepladser og 60 ståpladser.

Det foreløbige program er:

Ankomst kl. 17:00 til Torvet i Ringkøbing.

  • Borgmester Iver Enevoldsen modtager og byder H.K.H. Prins Henrik velkommen.
  • Byrådsmedlem, formand for Kunstudvalget og initiativtager til indsamlingen, Gitte Kjeldsen fortæller om byens indsamling.
  • Prins Henrik overdrager skulpturen Miss Fredensborg til Ringkøbing.

 

Kl. 17:45 Prins Henrik læser op fra egne digte i Rådhushallen (dørene åbner kl. 17:15) og interviewes af leder af Kultur, Natur og Fritid, Per Høgh.

Kl. 18:40 Borgmester Iver Enevoldsen afslutter programmet.

Dagen rundes af med en middag på Hotel Fjordgaarden, hvor kommunen er vært for H.K.H. Prins Henrik og de borgere og virksomheder, der har bidraget til indkøb af skulpturen.

Pressen er naturligvis velkommen på Torvet og i Rådhushallen. Akkreditering er ikke nødvendig, men skriv til mette.stenumgaard[mail]rksk.dk senest fredag den 4. maj kl. 12.00 for at reservere en plads i Rådhushallen.