27. april 2017

Vi puster i flok – og vi kan lide det

Vi puster i flok – og vi kan lide det

Handelsskoleelever forlader klasselokaler og computere for at gøre morgengymnastik i samlet flok. Smarte marketingfolk kaster sig ud i armsving og øvelser på hug, og ansatte på rådhuset strider sig på cykler gennem Vestenvinden på en vejrbidt aprilaften. Og de ser alle sammen ud som om, de kan lide det!

Sundhedsugen kan igen i år tydeligt ses over alt i kommunen, hvor institutioner, skoler, virksomheder og seniorcentre har sat motion og sund mad på programmet. I år er der ekstra fokus på fællesskabet om aktiviteterne.

Rektor på Vestjydsk Handelsskole og Gymnasiet HHX, Kjeld Kargo Fisker fortæller, at de er gået all in med fælles morgengymnastik, små fysiske øvelser i hver lektion, fodboldturnering og for de særligt seje er der mulighed for at svede sig gennem en bjergetape fra Tour de France i en cykelsimulator.

- Vores elever går virkelig til den, og det smitter af på humøret på hele skolen, at vi er sammen om de her aktiviteter, siger Kjeld Kargo Fisker. Han er sikker på, at det ikke er sidste gang skolen deltager i Sundhedsugen.

- Vi har både gymnasium, erhvervsuddannelser og 10´ern, og det styrker sammenholdet på tværs af uddannelserne, når eleverne griner og rører sig sammen. Til daglig er det selvfølgelig fagligheden, der fylder her hos os, men både matematik, jura, økonomi og dansk kan peppes op med fysiske øvelser. Det er tydeligt at mærke på eleverne, at de kan lide de fælles aktiviteter. Trivsel og sundhed indbefatter også den mentale side, og derfor har vi også meditation og yoga på programmet, fortæller Kjeld Kargo Fisker.

På fredag er der foredrag med en professionel idrætsudøver om kost, mental sundhed og fysisk aktivitet, inden ugen sluttes af med Skjern Å Running Challenge, hvor Gymnasiet HHX igen satser på at være det største hold.

Motion i arbejdstiden

Pulsen kommer op og smilene bliver større, når medarbejderne i Vestjysk Marketing hver dag i denne uge samles efter deres sunde frokost for at puste og smile sig gennem et let motionsprogram, inden de med klare hjerner vender tilbage til skrivebordene.

- Vi får grinet igennem sammen. Det er en slags happening på jobbet, som styrker virksomhedskulturen og sætter fokus på sundhed på vores arbejdsplads, fortæller direktør i Vestjysk Marketing, Boy Boysen.

Det var ham, der spurgte personaleforeningen om den ville tage initiativ til nogle aktiviteter, for så ville han godt lægge arbejdstid til projektet.

- Personaleforeningen har lagt et fantastisk program for vores sundhedsuge, som også indeholder en tæl skridt-konkurrence, fodbold, cross-fit og lørdag runder af med et socialt arrangement, hvor Mick Øgendahl sørger for at lattermusklerne også bliver rørt, siger Boy Boysen.

Webudvikler Jan Sangill fra personaleforeningen, mener der skal et initiativ som sundhedsugen til, for at han og kollegerne får rørt sig.

- Vi er nogle stykker, der slet ikke får motion nok til hverdag, men på den her måde får vi det gjort. Vi får pulsen op og fælles oplevelser. Det er super, og lige hvad vi trænger til, siger han.

Boy Boysen er helt enig.

- For mig er en sund virksomhed i høj grad også sunde medarbejdere. Og her tænker jeg sundhed som både noget fysisk og noget psykisk, derfor er fællesskabet om aktiviteterne en vigtig del af det, siger han.

Han deltager også selv i de sunde, fælles aktiviteter.

- Jeg er tvunget med, men jeg har rigtigt godt af det, siger han og lyder absolut ikke som om, det har taget hans gode humør at blive underlagt den slags tvang.

Fælles fyraftensmotion på rådhuset

De ansatte på rådhuset i Ringkøbing har også flere fælles fyraftens-arrangementer i denne uge. Tirsdag cyklede en lille flok kontorfolk og en enkelt kommunaldirektør til Bagges Dæmning i blæst, kulde og højt humør.

- Der er stadig en overvægt af institutioner med i Sundhedsugen, men heldigvis er der også virksomheder, der er kommet med på sundhedsvognen. Alle aktiviteter tæller, også fem minutters pausegymnastisk på kontoret eller en fælles gåtur efter arbejdstid, siger udviklingskonsulent i Sundhedscenter Vest, Trine Bloch Hansen.