9. april 2019

Nyt bookingsystem letter adgangen til tandpleje

Nyt bookingsystem letter adgangen til tandpleje

Alle forældre ved, hvor vigtigt det er, at børn får en god oplevelse i tandlægens stol. Når børn er glade for at gå til tandlæge øges sandsynligheden for, at de også husker at gå til tandlæge med jævne mellemrum, når de bliver voksne.

Men alle forældre ved også, hvor vigtigt det er, at det er nemt og hurtigt at booke en tid eller at ændre en aftale.

For at gøre det endnu nemmere end hidtil, indfører Tandplejen i Ringkøbing-Skjern Kommune fra og med tirsdag den 9. april et nyt online bookingsystem. Det betyder, at forældre kan sidde hjemme i sofaen med den bærbare eller mobiltelefonen og få adgang til at booke, flytte eller aflyse deres børns tider til tandundersøgelser hos tandlægen.

- Tidligere har det været sådan, at vi udsendte en tid til tandundersøgelse, og så måtte forældrene ringe til os i åbningstiden for at få den ændret, hvis tidspunktet ikke passede dem. Men andre steder i samfundet kan man efterhånden sidde derhjemme i ro og mag og bestille tid. Den serviceforbedring vil vi også gerne tilbyde, siger Ulla Henningsen, leder af Den Kommunale Tandpleje i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hun understreger, at Tandplejen udsender en sms, når det er tid til at få booket en tid, og tilføjer, at forældre også stadig er velkomne til at ringe og bestille en tid, hvis man foretrækker det fremfor at booke via internettet. Det elektroniske bookingsystem har dog den fordel, at man kan se alle ledige tider og booke den, der passer bedst i ens egen kalender:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ind imellem oplever, at forældrene glemmer at møde op til en tid, og vi har et håb om, at forældrene er mindre tilbøjelige til at glemme at møde op til aftalt tid, når de selv har haft mulighed for at booke den tid, der passer dem bedst, siger Ulla Henningsen.

Alle, der gerne vil have adgang til det online bookingsystem skal oprette en profil på https://bookingtandplejen.rksk.dk

Unge over 15 år har selv adgang til systemet. For forældre gælder det, at begge forældre skal oprette en profil, hvis de vil have adgang til deres barns oplysninger hos tandplejen.

Adgang til tandjournal

Udover at give adgang til online booking giver Tandplejens online system fremover forældre og unge over 15 år adgang til beskeder og dokumenter fra Tandplejen, ligesom man som noget nyt får direkte adgang til sit barns tandjournal fra 9. april 2019 og fremadrettet.

Forældre har også tidligere haft mulighed for at se deres barns tandjournal, men det krævede, at man skrev til os og bad om aktindsigt, så det er klart en forbedring for forældrene, at der fremover er direkte adgang, forklarer Ulla Henningsen.

Udover at udsende en sms med et link, når det er tid til at bestille tid til undersøgelse, vil Tandplejen fortsat udsende en reminder pr sms hhv en uge og en dag før aftalen.