17. august 2022

Kommune inviterer lokale virksomheder med til at udvikle ny arbejdskraft-politik

Kommune inviterer lokale virksomheder med til at udvikle ny arbejdskraft-politik

Det er ikke en nyhed, at der er mangel på arbejdskraft i en række brancher. Det er til gengæld en nyhed, at Ringkøbing-Skjern Kommunes forholdsvist nye Arbejdskraftråd nu går i gang med at udfærdige en spritny arbejdskraft-politik, som på landsplan er et enestående tiltag i kommunalt regi.

- Vi kan ikke bare se til, at flere og flere virksomheder snart længe har skreget efter arbejdskraft. I Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi sikre, at der også i fremtiden er et godt erhvervsklima med både vækst og udvikling. Derfor har byrådet nedsat et arbejdskraft-udvalg, som skal se på, hvordan vi kan løse præcis den udfordring: at tiltrække tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft. Vi bilder os dog ikke ind, at vi politikere sidder med alle løsningerne, og derfor vil vi gerne inddrage det lokale erhvervsliv, så vi kan få alle de input, vi kan, til når vi senere på måneden sætter os sammen og udfærdiger kommunens arbejdskraft-politik, der, så vidt jeg ved, bliver den første af sin slags i det kommunale Danmark.

Sådan siger Søren Elbæk, formand for Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalget og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. 

Ser fra alle sider

På mødet den 24. august bliver emnet belyst fra flere sider. Der bliver interviews med de lokale virksomhedsejere Lars Pinholt fra Restaurant Sandgaarden, Tommy Søndergaard fra Billig Arbejdstøj og Annette Mosegaard fra KP Komponenter. Der vil være workshops, samtalesalon og inspirationsoplæg fra Jaacob Høj Jørgensen fra Delendorff Advisory.

Stabschef Thomas Andersen kommer også med et inspirationsoplæg på konferencen:

- Rekruttering er et vigtigt fokuspunkt i disse år – og det er en udfordring, vi ikke står alene med. Heldigvis er der knapper at skrue på, og det lokale erhvervsliv er meget fleksibelt og åben for nye ideer, så jeg forventer, at der kommer en masse gode input til, hvordan vi fremover kan sikre, at det lokale erhvervsliv også i fremtiden har gode betingelser, siger Thomas Andersen.

Inden mødet slutter, vil Lars Pinholt, Kim Hvid Thomsen, HR Business Partner ved Vestas og Søren Elbæk, formand for Erhvervs- Klima- og Arbejdskraftudvalget komme med en opsamling af mødets gode input til, når politikerne skal i gang med den nye arbejdskraft-politik.

- Jeg glæder mig til at høre, hvilke tips og råd vi får med hjem, siger Søren Elbæk.

- Det er af afgørende betydning, at vi får sat retning på, hvordan vi kommer i mål – for det her en meget vigtig opgave, tilføjer han.

 

Tilmelding:

Mødet holdes i Fødevarepark Skjern Enge den 24. august klokken 17-21. Der er tilmeldingsfrist senest den 19. august på Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds hjemmeside.