21. august 2018

Her må der leges med maden

Her må der leges med maden

Center for Fødevareudvikling deltager på Kulinarisk Fødevaremarked, og har allieret sig med to naturvejledere fra Ringkøbing-Skjern Museerne, når der i den kommende weekend traditionen tro afholdes kulinarisk fødevaremarked i Fødevareparken i Borris, begge dage fra kl. 10-16.

Derfor vil børnene i Kidszone lørdag fra kl. 13-15 få lov at lege med grønne sager fra naturens rige spisekammer. Sammen med naturvejleder Sabine Jensen skal de få en lækker grøn pesto ud af spiselige urter, ligesom de skal bage gode, grønne brød. Desuden skal de lave en frisk trylledrik af bær og frugter hentet i naturen – og endelig skal de bygge deres egen sunde madpakke med alskens grønt og godt.  

Når Kidszone åbner søndag kl. 13.00 er det med Naturvejleder Rene Hankelbjerg ved roret. Og dét endda i næsten bogstavelig forstand. Rene Hankelbjerg har nemlig fokus på fisk og andet godt fra hav og fjord. Børnene i Kidszone vil følge en fisk frisk fra havet til færdig fiskefrikadelle på panden.

Foruden landkrabberne vil der på søndag også husere strandkrabber i Fødevareparken. Dem vil naturvejlederen lære børnene i Kids Zone at holde rigtigt på, ligesom han arrangerer krabbevæddeløb, hvor dem der kommer allersidst ifølge arrangørerne – og den gamle børnesang - skal i den sorte gryde.

Det er 2. år i træk, at Kulinarisk Fødevaremarked inkluderer Kidszone, hvor børnene kan få lov at lege og lære på én og samme tid. Børnene får selvfølgelig både forklæde og kokkehue, som de må tage med hjem bagefter:

- Hvis vi vil lære børnene at sætte pris på gode råvarer og vores kulinariske kulturarv, så skal de jo til køkkenbordet og være med til at arbejde med maden. Vi vil gerne opmuntre børnene til at interessere sig for de fantastiske råvarer vi har omkring os, og for den mad, man ofte uden de store armbevægelser kan få ud af gode, sunde råvarer, siger Kis Thy, projektleder ved Center for Fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Madiværksætterne og de etablerede

På Kulinarisk Fødevaremarked i weekenden har madiværksættere desuden fået deres egen Food Street, hvor de kan præsentere spændende nicheprodukter i form af håndlavede nyfortolkninger af gode, vestjyske råvarer.  

- Vi vil gerne give ”start-up” virksomhederne muligheden for at opleve et marked eller en madmesse, og glæder os til at være med til at bane vej for, at nye madiværksættere kan leve af deres engagement og hårde arbejde, siger Kis Thy.

Blandt de nye udstillere kan man bl.a. smage og købe økologiske håndristede nødder, lokale kødspecialiteter, håndværkergedeost, gin, mad fra bunden m.m.

Udover madiværksætterne i Food Street udstiller en lang række af de etablerede fødevarevirksomheder fra det kulinariske Vestjylland også på Fødevaremarkedet.

 

FAKTA:

En komplet liste over udstillere på Fødevaremarkedet, ses på www.kulinariskvestjylland.dk.

Kulinarisk Fødevaremarked finder sted den. 25.-26. august begge dage klokken 10-16 i Fødevarepark Skjern Enge, Feldsingvej 3, 6900 Skjern.

Fødevarer er en af Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsmæssige styrkepositioner, og Center for Fødevareudvikling, som er en del af Erhvervsrådet, er facilitator på kommunens fødevarepolitik

Læs mere om Center for Fødevareudvikling