9. august 2017

Kandidater til Byrådet klædes på til udfordringerne

Kandidater til Byrådet klædes på til udfordringerne

Hvor langt er planerne for Søndervig Feriepark egentlig nået? Hvorfor har vi ikke for længst fået en udvidelse af Rute 15 mellem Herning og Ringkøbing, og hvad er det nu, visionen ”Naturens Rige” handler om? De spørgsmål og mange andre kan kandidater der stiller op til kommunalvalg i november høre mere om på et informationsmøde i rådhushallen onsdag den 16. august 2017.

- Nye byrådskandidater vil helt sikkert få masser af ny og brugbar viden med sig hjem fra mødet. Også selv om de er vant til at følge med i debatten. Når man bliver valgt ind i Byrådet første gang, venter der et hav af nye opgaver, og derfor vil vi med mødet gerne klæde nye kandidater så godt på som muligt, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Hør om de første måneder som byrådsmedlem

Byrådsmedlemmerne Pia Vestergaard (F) og Erik Viborg (V) vil begge holde et oplæg, hvor de fortæller om deres oplevelser som byrådsmedlemmer – med et særligt fokus på, hvordan de oplevede de første måneder som nyvalgt byrådsmedlem.

Pia Vestergaard fortæller, at hun er kommet til at sætte stor pris på det gode samarbejde på tværs i byrådet.

- Vi er valgt på forskellige lister og derfor også på uenigheder, men ikke desto mindre har vi et rigtigt godt samarbejde, og efter byrådsmøderne bruger vi tid på at spise sammen og snakke med hinanden. Det er til gavn for kommunen, at der er det vigtige samarbejde på tværs af parti-skel, siger hun.

- En ting, som jeg mener, nye kandidater bør forholde sig til, er, at politik mange gange handler om følelser, og det kan være svært. Det er en del af opgaven som politiker, at man indimellem er med til at træffe svære, men nødvendige beslutninger, som på den ene eller anden måde kan ramme nogle mennesker. Det er umuligt hver gang at træffe beslutninger, som alle er enige i. Hvis man ikke kan sige ja til den del af opgaven, skal man ikke stille op, siger Pia Vestergaard.

Aftenen slutter med et café-arrangement, hvor kandidaterne kan stille spørgsmål til kommunens direktører samt fag- og stabschefer. Mødet henvender sig særligt til allerede opstillede kandidater, men alle er velkomne.

Man skal tilmelde sig mødet senest fredag den 11. august hos sekretariatschef Jette Clausen på telefon 9974 1410 eller 2968 5559 eller på mail jette.clausen[mail]rksk.dk.

I 2013 deltog mere end 40 i informationsmødet forud for kommunalvalget og forventningen er, at der dukker et lignende antal op igen denne gang.