16. august 2018

Nu åbner Hindø-broen

Nu åbner Hindø-broen

Mandag den 20. august klokken 12.30 indvies den nye træbro, der atter giver gående og cyklister adgang til naturperlen i Stadil Fjord.

En vinterstorm i 2016 gjorde den gamle betonbro, der fører fra Agerbækvej ved Hee til Hindø ustabil, og siden da har det ikke været muligt at komme over til den privatejede ø med det rige fugleliv i Stadil Fjord.

Men nu skal naturinteresserede og hjemegns-turister ikke vente længere. I foråret 2018 blev der fundet en god teknisk og arkitektonisk løsning og samtidig sikret en finansiering af byggeriet af den 2 mio. kroner dyre bro som et sammenskudsgilde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, VE-fonden og lodsejer Hans Kolby Hansen.

Sommeren igennem har der været intensiv byggeaktivitet, og nu er resultatet klar. En smuk træbro, som oven i købet skulle være den 20. længste bro i Danmark med sine 250 meter.

Kommunen og lodsejer Hans Kolby Hansen inviterer derfor til indvielse mandag den 20. august klokken 12.30. Borgmester Hans Østergaard vil foretage indvielsen og efterfølgende vil der mulighed for en gåtur på den nye bro – og på Hindø.

Fakta
Den nye bro har kostet cirka 2 mio. kroner. Den samlede offentlige støtte er 1,5 mio kroner fordelt på 1,1 mio. kroner i VE-midler og 400.000 kroner fra kommunen.