22. august 2017

Ny kommuneplan for vækst, udvikling og et liv i balance frem mod 2029

Ny kommuneplan for vækst, udvikling og et liv i balance frem mod 2029

Byrådet har for nylig vedtaget en ny kommuneplan, som sætter kursen for at realisere de mål, Byrådet har for kommunens fysiske udvikling i årene 2017-2029.

- Kommuneplanen er et omfattende arbejde, som skal virkeliggøres over de kommende år sammen med borgere, virksomheder, organisationer og andre centrale spillere. Den giver et solidt grundlag for byernes og landdistrikterne udvikling i Naturens Rige, siger borgmester Iver Enevoldsen.

I planen kan man læse, hvordan de forskellige områder i by og land må bruges og bebygges, og om hvordan Byrådet ser, at kommunen og de enkelte områder skal udvikles fremover. Planen viser også, hvordan der skal værnes om den særegne natur, landskab og kulturhistorie.

Det er også i kommuneplanen, at man kan se Grønt Danmarkskort, som viser kommunens grønne sammenhængende naturarealer og potentielle nye grønne områder – også set i sammenhæng med nabokommuners grønne områder.

Find kommuneplanen på nettet
- Kommuneplanen bliver snarest lagt på nettet – også i en digital form - primært for at gøre den forståelig og vedkommende for alle, både borgere, virksomhedsejere og foreninger. Og vi håber, at alle vil have den oplevelse, når de klikker sig gennem kommuneplanen eller vil søge oplysninger i planen, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Den digitale kommuneplan skal gøre det nemmere at søge oplysninger og se dem i sammenhæng med andre forhold, hvad enten man ønsker at vide mere om et konkret tema eller fx hvilke bygge- eller anvendelsesmuligheder, der gælder for en ejendom eller i et lokalområde. Kommuneplanen bliver tilgængelig på www.rksk.dk/kommuneplan? efter den offentlige bekendtgørelse, senest medio oktober.

Borgere, der ikke har adgang til internettet og/eller computer kan læse hele kommuneplanen på bibliotekerne, hvor der er computere til rådighed.

FAKTA
Kommuneplanen er byrådets samlede plan for den fysiske udvikling af kommunens byer og det åbne land de kommende 12 år. Kommuneplanen er et vigtigt værktøj til at realisere ambitionerne om vækst, udvikling og et liv i balance. Planen er med til at virkeliggøre byrådets vision Naturens Rige og Planstrategi 2015. Forslaget har været i offentlig høring fra den 24. marts til og med den 19. maj 2017.

Den ny Kommuneplan:

  • fastsætter rammer for udvikling i byer og landdistrikter
  • holder den sikre kurs for øget tilflytning og for at skabe attraktive by- og boligområder
  • vil sikre endnu bedre udnyttelse af turisterhverv
  • har fokus på at give iværksættere og erhvervsliv mulighed for etablering, drift og udvidelse
  • behandler andre vigtige emner som trafik, kultur, natur og miljø.