23. august 2017

Madværksted for børn på Kulinarisk Fødevaremarked i weekenden

Madværksted for børn på Kulinarisk Fødevaremarked i weekenden

Surt, salt, sødt. Knasende, blødt og sprødt. Også børnene kan få pirret deres smagsløg og udfordret deres spisevaner på weekendens Kulinarisk Fødevaremarked i Fødevarepark Skjern Enge d. 26. - 27. august. Det sørger Center for Fødevareudvikling for.

Blandt de mange udstillere i Fødevarepark Skjern Enge til weekendens kulinariske fødevaremesse, vil der også være noget helt særligt for børn. I KIDSZONE madværksted, kan de små kokke kreere egne smagsoplevelser med god hjælp fra de to madiværksættere, Louise og Alexander Simmenæs, der er ernæringsuddannede og fyldt med gode idéer og tanker om mad og børn.

- Vi glæder os til at se rigtig mange madglade børn i madværkstedet sammen med Alexander og Louise. De er så klar til at lave dejlig mad sammen med børnene, det bliver uden tvivl et muntert og udforskende køkken, siger projektleder Kis Thy.

På madværkstedet kan børnene smage, dufte, røre, snakke livretter og hygge i det grønne græs indenfor i KIDSZONE. De kan også eksperimentere med at lave lækre frokostmåltider serveret i et flot og praktisk glas. Den søde tand tilgodeses, når madværkstedet triller daddelkugler og pakker dem smukt ind i konditorkasser.

  • KIDSZONE madværksted holder til i Foodzone Hallen, og har åbent begge dage fra klokken 13-15.
  • Alle børn er velkomne, mindre børn ifølge med voksne.
  • Det er gratis at være med, og man behøver ikke at tilmelde sig.

Sunde vaner grundlægges i barndommen
- Maden er vores brændstof, og det betyder rigtig meget for børnenes trivsel og læring, om de har spist godt og varieret, eller om madpakken måske har lidt taskedøden, og slet ikke er blevet spist. På madværkstedet ryster vi derfor posen, og børnene kan smage sig frem til nye favoritter blandt en masse sunde råvarer, som de måske slet ikke vidste, de godt kunne lide, siger Kis Thy.

Fakta
Kulinarisk Fødevaremarked finder sted lørdag og søndag d. 26. – 27. august begge dage fra klokken 10 – 16 i Fødevarepark Skjern Enge, Feldsingvej 3, 6900 Skjern.

Fødevarer er en af Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsmæssige styrkepositioner, og Center for Fødevareudvikling, som er en del af Erhvervsrådet, er facilitator på kommunens fødevarepolitik

Læs mere om Fødevareudvikling