21. juni 2017

Alle er velkomne til åbent hus i Pendlerhuset

Alle er velkomne til åbent hus i Pendlerhuset

Med en halv million kroner fra den åbne vækstpulje i ryggen skal Pendlerhuset i Tarm give folk i flyttetanker det sidste puf i retning af at flytte til kommunen. Mandag den 26. juni kan interesserede komme indenfor i det moderne familiehus, når der er åbent hus kl. 16.00 - 19.00 

Skjern-Tarm Håndværker- og Industriforening er bygherrer på det spritnye pendlerhus, der nu står klar. Projektet har søgt og fået støtte fra kommunens åbne vækstpulje, der er sat i verden for at øge antallet af arbejdspladser i kommunen og tiltrække nye borgere.

Det nybyggede pendlerhus i Søparken 15 i Tarm ligger særdeles attraktivt med udsigt over sø og å og blot 500 meter til bymidten. Læg dertil lækre materialer, arkitekttegnede, gennemtænkte rum med et minimum af spildplads, lave energiomkostninger og god plads til en moderne familie. Det er i disse rammer, tilflyttere til kommunen kan leje sig ind i en prøveperiode på et år og lære området at kende indefra.

Viceborgmester Kristian Andersen byder velkommen til arrangementet, hvor man udover en rundvisning også kan få sig en snak med medlemmer af Skjern-Tarm Håndværker- og Industriforening ved deres stande. Foreningen er også vært ved en øl eller vand, og en pølsebod sikrer, at ingen behøver at gå sultne derfra.

- Vi håber, at alle med interesse i huset vil dukke op. Om man er en virksomhed, der kan bruge huset som et ekstra es i ærmet, når man skal tiltrække og fastholde arbejdskraft, om man er almindelig nysgerrig eller om man måske har potentielle tilflyttere i tankerne, er man mere end velkommen, siger Carl Henrik Christiansen, næstformand for Skjern-Tarm Håndværker- og Industriforening.

- Vi er gået efter høj kvalitet i alle de valg, vi skulle træffe, så huset appellerer til moderne familier, og vi glæder os til at vise huset frem, fortsætter han.

God brug af vækstpuljemidler
- Det er en stor beslutning at flytte til et nyt område, også selvom fx sparet pendlertid i bilen eller et nyt, spændende job taler for en flytning. Pendlerhuset gør beslutningen lidt nemmere, når man kan tage en prøveperiode. De potentielle tilflyttere skal føle sig trygge ved, at det nære liv også kan fungere, og det er jeg temmelig sikker på, at de kommende beboere vil blive overbevist om, når de møder det lokale foreningsliv og viljen til at få ting til at blomstre, siger viceborgmester Kristian Andersen.

- Vi har i denne byrådsperiode arbejdet meget med bosætning – en indsats, der er rigtig vigtig, når det kommer til at sikre grundlaget for det gode liv i kommunen - og jeg synes, at Pendlerhuset er et godt eksempel på et tiltag, der kan skabe befolkningstilvækst. Derfor giver det for mig at se også rigtig god mening, at der er vækstpuljekroner i projektet, fortsætter han.

Fakta
Pendlerhuset har modtaget 500.000 kroner fra den åbne vækstpulje i Ringkøbing-Skjern Kommune, som ved et eventuelt salg skal betales tilbage eller videreføres til opførelse af et nyt pendlerhus.

Kommunens åbne vækstpulje er på ca. 10 mio. kroner om året fra 2015 til og med 2020. Alle er velkommen til at søge midler fra puljen.

Målet med vækstmidlerne er at øge antallet af arbejdspladser i kommunen samt tiltrække nye borgere til området. 

Potentielle tilflyttere kan leje sig ind i en prøveperiode på et år, som kan forlænges i forbindelse med at et huskøb eller en nyopførelse af et hus i området skal falde på plads.

Huslejen fastsættes på markedsvilkår og ligger på 9.700 kr./md. plus forbrug.

Pendlerhuset er på 161 kvadratmeter og er tegnet af Daugaard Arkitektfirma. Centralt i Pendlerhuset er et stort køkken/alrum/stue, derudover er der et stort soveværelse, tre værelser og to badeværelser plus blandt andet overdækket terrasse og carport.