18. juni 2020

Dimissionsfest for frontløbere

colourbox

De første studerende på Ringkøbing-Skjern Kommunes pt. eneste videregående uddannelse dimitterer på tirsdag – og får borgmestertale og skulderklap med på vejen ud i det lokale erhvervsliv. Dimissionen markerer nemlig også et vendepunkt for kommunen.

Ringkøbing-Skjern Kommune trak et langt strå, da man for tre år siden nationalt satsede på ti såkaldte uddannelsesstationer i de dele af Danmark, hvor der var langt imellem de gængse videregående uddannelsesinstitutioner.

Gennem et samarbejde med Erhvervsakademi MidtVest i Herning sikrede kommunen nemlig, at markedsføringsøkonomuddannelsen flyttede ind på Innovest i Skjern.

Nu er de første seks markedsføringsøkonomer tæt på at være igennem den to-årige uddannelse, og på tirsdag den 23. juni vil de derfor blive hyldet ved en dimissionsfest på Innovest.

Her vil borgmester Hans Østergaard holde tale og bl.a. give de nye markedsføringsøkonomer et verbalt klap på skulderen:

-Jeg ser frem til at lykønske dimittenderne, der er de første i en lang række af kommende dimittender, der har taget deres videregående uddannelse i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er ikke altid nemt at være frontløber, men de studerende har holdt fast, og jeg kan jo høre mig til, at de har fået en rigtig god uddannelse, siger Hans Østergaard.

Han opfordrer til, at flere af kommunens unge undersøger markedsføringsøkonomuddannelsen i Skjern, før de søger mod universitetsbyerne for at få en videregående uddannelse.

Mens borgmesteren i sin dimissionstale vil pege på studiet og eksamensbeviset som et vendepunkt i de dimitterendes liv, lægger han heller ikke skjul på, at markedsføringsøkonomuddannelsen også markerer et vendepunkt i kommunen:

- Vi har længe arbejdet på at trække videregående uddannelser til Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor var det en festdag, da de studerende startede på uddannelsen for knap to år siden – og derfor er det en festdag, når de nu dimitterer, siger han og forklarer:

- For mig at se giver det god mening, at vi skal kunne uddanne flere af vores unge mennesker lokalt. Vi har nogle af de mest innovative, højteknologiske og nytænkende virksomheder i landet og masser af muligheder for gode karrierer også for folk med længerevarende uddannelser.

Praksisnær uddannelse

Et par af de studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen har da også allerede sikret sig et job, inden dimissionen.

Det gælder bl.a. Mia Elmdahl Byskov, der har fået job som administrativ koordinator hos det nyåbnede oplevelsescenter Naturkraft. Her kommer hun til at arbejde med markedsføring, HR og økonomi.

- Markedsføringsøkonom-uddannelsen har givet mig en bred viden inden for marketing, kommunikation, ledelse og økonomi. Uddannelsen er praktisknær, og vi har fået lov til at afprøve teorier og modeller af i det virkelige liv i samarbejde med forskellige lokale virksomheder. Vi har haft et stærkt felt af lærere, som har gjort undervisningen interessant, siger hun og tilføjer:

- Studiet har været med til at øge min interesse for bl.a. markedsføring, hvorfor jeg har brugt en del af min fritid sideløbende med studiet på at styrke mine kompetencer.  På 4. semester er man i praktik, hvor man får lov til at afprøve sin viden og kompetencer i det rigtige erhvervsliv. Det har givet mig personlig- og faglig læring, og jeg er lykkelig over, at jeg starter min karriere i min praktikvirksomhed Naturkraft.

Opadgående succesrate

Mens et par af de øvrige ti uddannelsesstationer rundt om i landet aldrig kom i gang og andre er lukket ned igen, har markedsføringsøkonomuddannelsen i Skjern indtil videre haft en opadgående succesrate.

På uddannelsens andet optag startede der sidste år i august 14 studerende, og efterhånden som kendskabet til uddannelsen vokser, forventer rektor for Erhvervsakademi MidtVest Henriette Slebsager da også, at der kommer flere lokale studerende til uddannelsen:

- Uddannelsen er kommet godt fra start - ikke mindst takket være det gode samarbejde, der har været mellem Erhvervsakademi MidtVest, Ringkøbing-Skjern Kommune, Erhvervsrådet og erhvervslivet. Vi har mødt en velvilje i erhvervslivet, der har betydet, at vi faktisk har stået med flere praktikpladser, end vi har haft studerende til, fortæller hun.

Også fra kommunens side er der tilfredshed med samarbejdet – og med uddannelsen, der pt. er Ringkøbing-Skjern Kommunes eneste videregående uddannelsestilbud:

- Det er da klart, at når vi kan tilbyde vores unge mennesker en god og alsidig – og ikke mindst direkte brugbar uddannelse i kommunen, så holder vi på nogle af de kloge hoveder og risikerer ikke, at de flytter til de større uddannelsesbyer og falder så godt til der, at de ikke vender hjem igen efter endt uddannelse. Så en videregående uddannelse tilfører ikke kun erhvervslivet noget; den kan på længere sigt også blive en fordel for bosætningen i kommunen, siger borgmester Hans Østergaard.

---

Pressen er velkommen til at være med til dimission og reception på Innovest på tirsdag den 23. juni kl. 15.00-16.00. For praktiske spørgsmål, kontakt venligst Sara Jørgensen, videnkoordinator, Ringkøbing-Skjern Kommune på 22 56 36 49 eller e-mail sara.joergensen@rksk.dk