15. juni 2020

En ekstra hånd til Vestas-fyrede

Foto: Merete Jensen

I alt 472.800 kr.

Så meget har Ringkøbing-Skjern Kommune søgt og fået fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) under Beskæftigelsesministeriet, efter at vindmøllefabrikanten Vestas 20. april annoncerede, at i alt 127 medarbejdere var blevet opsagt på kontorer og produktionslinjer i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Pengene vil Jobcenteret i kommunen nu bruge til en målrettet, tidlig indsats for at få medarbejderne hurtigt i job igen.

- Blandt de opsagte er både mellemledere og ufaglærte, så tilbuddet om opkvalificering vil variere. Nogle har måske brug for et truck-kørekort, andre for et kursus i projektledelse. Men fælles for dem alle er, at jo før vi griber fat, jo større er chancen for, at de hurtigt kommer i job igen, siger afdelingsleder i Jobcenteret, Susanne Nielsen.

- Jobcentret varetager indsatsen for alle de 127 Vestas-medarbejdere selvom kun 72 af dem er bosat i  Ringkøbing-Skjern Kommune, men pengene til den særlige indsats er søgt til at hjælpe alle de opsagte medarbejdere uanset kommune og derfor varetager vi opgaven for alle, forklarer hun.

Mandag udsender Jobcenteret derfor breve til alle 127 opsagte medarbejdere med tilbud om en individuel snak om mulighederne for f.eks. brancheskift eller opkvalificering.

- Vi vender de muligheder, der er for den enkelte på fysiske møder eller pr. telefon. For nogle af de medarbejdere med en længere opsigelsesfrist, kan vi nå at få dem opkvalificeret og tilbage på arbejdsmarkedet, inden de reelt når at blive ledige, fortæller Susanne Nielsen.

En tidlig indsats kan være med til at undgå langtidsledighed, tilføjer hun.

- 127 opsagte på én gang betyder noget for et område som vores, og selvom vi ikke er blevet så hårdt ramt af corona-krisen som så mange andre kommuner, så kan vi se, at der er flere ledige i øjeblikket end på samme tid sidste år, forklarer hun.

Statistikken bakker op om dét udsagn: Pr. 11 juni sidste år var der 552 forsikrede ledige tilmeldte hos Jobcenteret. I år var tallet 958.