1. juni 2021

Konference vil give videregående uddannelser til hele Danmark

Konference vil give videregående uddannelser til hele Danmark

Ringkøbing-Skjern Kommune og europaparlamentariker Søren Gade inviterer til uddannelsespolitisk konference. Målet er nye veje til uddannelse og klog vækst

Hvordan sikrer vi videregående uddannelser til hele Danmark? Det er omdrejningspunktet for den konference Ringkøbing-Skjern Kommune og europaparlamentariker Søren Gade er vært for d. 9. juni på Christiansborg.

Konferencen hedder ”Nye veje til uddannelse i hele Danmark”, og rummer blandt andet indlæg ved indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek, inddragelse af erfaringer fra udlandet og paneldebat.

Nye veje til uddannelse i Hele Danmark kommer på et tidspunkt, hvor netop placeringen af uddannelser er et af de varmeste politiske emner. Så sendt som i torsdags præsenterede regeringen et udspil, der rykker 25 uddannelser ud i landet, herunder en satellit med uddannelse inden for produktionsteknologi til Skjern.

- Det er en markant, strukturel udfordring, at de videregående uddannelser er placeret langt fra de virksomheder og organisationer, der har brug for arbejdskraften. Man kan sige, at Produktionsdanmark og Uddannelsesdanmark er blevet afkoblet. Derfor har vi brug for at finde løsninger, og det er dem, vi har fokus på med konferencen, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

Se programmet for konferencen

Nye perspektiver
Uddannelseskonferencen søger nye perspektiver på, hvordan der kan sikres en bedre dækning af videregående uddannelser i hele landet og inddrager erfaringer fra både Sverige og Tyskland med at give lige adgang til uddannelse på tværs af geografien i disse lande.

- Sagen er, at når vores unge i gennemsnit må flytte 103 kilometer for at uddanne sig, så ser hverken de lokale virksomheder, som hungrer efter højtuddannet arbejdskraft, eller lokalsamfundene dem igen. Her er digitale opkoblinger, mulighed for fjernuddannelse og uddannelsessatellitter nogle af de svar, der ligger lige for, siger Hans Østergaard, der er glad for at gæstelisten til konferencen allerede nu er godt på vej til at blive fyldt op:

- Konferencen rammer åbenlyst ned i et af tidens vigtigste temaer. Vi har brug for at tage ved lære af andres erfaringer og for at sætte os sammen på tværs af sektorer og bruge den åbning, der er lige nu for at gøre tingene på en ny måde, siger han.

Konferencens paneldeltagere:

Bjørn Brandenborg (S), MF, uddannelsesordfører
Ulla Tørnæs (V), MF, uddannelsesordfører
Tommy Rahbek, COO, Vestas
Hans Østergaard (V), borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune
Stina Vrang Elias, adm. direktør, Tænketanken DEA
Nanna Højlund, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Stefan Hermann formand for Rektorkollegiet, Danske Professionshøjskoler
Mike Gudbergsen, forperson, Danske Studerendes Fællesråd

Tilmelding til konferencen kan ske her