29. maj 2021

Nu kan du indstille kandidater til Frivilligprisen 2021

colourbox

Allerede nu kan kandidater til årets Frivilligpris nomineres.

Den lange corona-nedlukning af samfundet har også sat sit tydelige præg på foreningslivet - og både begrænset de tusindvis af borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, som normalt laver timevis af frivilligt arbejde, og skabt et endnu større behov for deres engagement.

- Ensomheden er vokset under coronapandemien, og i kampen mod ensomhed er foreningerne og de frivillige ildsjæle helt uundværlige, siger Emil Sloth Sig.

Han er frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, og tilføjer:

- Som samfund nyder vi godt af, at der er nogen, som ofrer tid og kræfter på fællesskabet og på at være der for andre. Dem vil vi på fællesskabets vegne gerne sige mange tak til.

Netop for at hylde de frivillige kræfter indkalder kommunen, Frivilligrådet og FrivilligVest nu til indstillinger af kandidater til Frivilligprisen 2021.

Prisen, der består af et diplom og 5.000 kr., uddeles hvert år til en person, en forening eller en organisation, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats på det frivillige sociale område.

De indstillede kandidater vil blive vurderet ud fra kriterier, der skal understøtte udviklingen og nytænkningen. Derfor vil der i vurderingen blive taget hensyn til, om den frivillige person eller forening er:

  • En (eller flere) frontløber(e), som har været med til at skabe ny udvikling og inspirere andre på det frivillige sociale felt.
  • En person, forening eller organisation, som har været med til at styrke samarbejdet på tværs - f.eks. ved at involvere andre samarbejdspartnere eller målgrupper.
  • En person, forening eller organisation, som har skabt opmærksomhed omkring en ellers overset problematik inden for det frivillige sociale område.

Indstillinger til Frivilligprisen 2021 skal være indsendt på e-mail til ekstern.udvikling[mail]rksk.dk senest den 15. august.

Indstillingen skal indeholde en beskrivelse af kandidatens eller foreningens frivillige arbejde, samt en begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat/forening/organisation fortjener prisen. Husk også kontaktinfo på den, der indstiller.

På baggrund af de indsendte forslag vil Frivilligrådet i Ringkøbing-Skjern efterfølgende indstille deres kandidater til godkendelse i kommunens Social- og Sundhedsudvalg.

Frivilligprisen vil blive uddelt d. 25. september til Ringkøbing-Skjern Kommunes nye store prisuddelingsfest West Awards, som finder sted i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter kl. 18-22.00.

Den kan du læse mere om her

 

FAKTA:

Sidste års vindere af Frivilligprisen var Spjald Plejehjem og Aktivitetscenters Vennekreds og Brugerråd.

Vennekredsen og Brugerrådet var indstillet samlet af Helle Hansen og Susan K. Pedersen, fordi de to grupper ydede en stor og kreativ indsats for at arrangere aktiviteter for beboerne på Spjald Plejehjem - aktiviteter, der samtidig levede op til coronarestriktionerne.

Du kan læse mere - og indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2021 her: