12. juni 2020

Statister søges til ny TV 2-serie i Hvide Sande

Colourbox

Optagelserne i og omkring Hvide Sande ventes at løbe frem til efteråret 2020, og Deluca Film vil gerne høre fra folk i alle aldre, køn og etniciteter, som er interesserede i at medvirke – med eller uden replikker – i en eller flere scener.

- Ved tilmelding som statist er du ikke bundet til noget. Din tilmelding betyder blot, at vi må/vil kontakte dig i forbindelse med relevante statistroller, siger Sidsel Østergaard, statist koordinator hos Deluca Film.

For at komme i betragtning til en statistrolle skal man sende en e-mail med ”Hvide Sande” i emnefeltet til adressen: sidsel[mail]deluca-film.dk

E-mailen skal indeholde følgende oplysninger:

  • Fulde navn
  • Fødselsdato og -år
  • Postnummer – og by
  • Telefonnummer

Desuden skal man vedhæfte et vellignende foto af sig selv – gerne i fuld figur og uden hat og solbriller.

- Desuden vil vi gerne vide, om folk er interesserede i statistroller med replikker, ligesom man gerne må skrive, om man har erfaring med skuespil”, siger Sidsel Østergaard og understreger, at det ikke er et krav, at man har stået på en scene eller foran et kamera før.

Vi kontakter løbende folk, der har tilmeldt sig som statister, afhængigt af de enkelte optagelsesdage, antallet af statister, vi har brug for og statistrollernes karaktér, så alle henvendelser vil derfor ikke blive besvaret med det samme, siger Sidsel Østergaard.

Forproduktionen til TV 2-serien er allerede i gang i Hvide Sande, og serien, der foreløbig er planlagt i otte afsnit, har internationale ambitioner. Den er udviklet i samarbejde med et tysk filmselskab og forventes at blive vist på flere udenlandske tv-stationer.

Hvem der instruerer serien, og hvem, der kommer til at stå øverst på rollelisten offentliggøres først senere på måneden. Men der er tale om en ambitiøs satsning med hovedrolleskuespillere fra ”den øverste hylde”, lover Deluca Film.

Seriens manuskriptforfattere er makkerparret bag pseudonymet A.J. Kazinski, Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. De opholdt sig i længere perioder i Hvide Sande, mens de skrev manuskriptet.

I forbindelse med Hvide Sande-serien har Ringkøbing-Skjern Kommune som en del af kommunens filmsatsning og i samarbejde med lokale virksomheder bidraget til den samlede finansiering af produktionen med i alt ca. 5 mio. kr.