8. juni 2021

Stor travlhed med udstedelse af kørekort og pas

Stor travlhed med udstedelse af kørekort og pas

Der er i øjeblikket tre ugers ventetid på tidsbestilling til fornyelse af kørekort og pas i Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vent gerne til senere, hvis fornyelsen kan vente, lyder opfordringen.

I sommeren 2020 var ø-hopperiet under varme himmelstrøg henlagt til danske småøer, og sommerferien blev i stor stil spenderet i Costa del Baghave.
 

Derfor så mange heller ikhttps://www.rksk.dk/om-kommunen/organisation/aabningstider-og-kontakt/tidsbestilling-i-borgerserviceke den store grund til at kigge forbi Borgerservice for at forny et udløbet pas. Så i år, hvor der så småt åbnes for udlandsrejser igen, er der flere udløbne pas, end der plejer at være på dette tidspunkt, og det giver travlhed.
 

I øjeblikket ligger næste ledige tid til pasbestilling tre uger fremme i kalenderen, og oveni skal lægges de to uger, det tager at fremstille et pas. Derfor har leder af Borgerservice, Torben Andersen, også denne appel:
 

- Lige nu oplever vi et meget stort tryk på pasfornyelsen, så hvis man ved, at man ikke skal bruge sit pas lige foreløbigt, beder vi om, at man venter med at forny det. På den måde kan vi sikre, at alle bliver hjulpet bedst muligt, siger han og fortsætter:
 

- Vi er fortsat begrænset af restriktioner, som sætter en grænse for det antal personer, vi må lukke ind ad gangen. Vi har dog forsøgt at komme efterspørgslen på pasfornyelse i møde med nogle dage med lørdagsåbent. Men disse tider er også fuldt bookede nu.
 

Står man i en helt særlig, akut situation, er der dog muligheder:
 

- Opstår der en helt akut situation, og mangler man et pas - eksempelvis hvis man sendes til udlandet af sin arbejdsgiver - så kontakt os. Så finder vi en løsning, siger Torben Andersen.
 

Også fornyelsen af kørekort er ramt af ventetid, men der er ingen grund til at gå i panik, hvis man står med et kort, der er tæt på sidste gyldighedsdato:
 

- Hvis man har et kørekort, der udløber, inden man kan få en tid, så skal man endelig kontakte os. Vi kan udstede et midlertidigt kørekort, der gælder i tre måneder. Og til den tid forventer vi, at det er nemmere at komme til, siger Torben Andersen.

På øvrige områder i Borgerservice, eksempelvis udstedelse af NemID, er der dog kun få dages ventetid.
 

Sommerlukket på skift
I lighed med tidligere år, holder Borgerservice i Ringkøbing og Skjern lukket på skift i de store sommerferieuger 29, 30 og 31. Dette vil også fremgå, når man bestiller tid.

Her er der åbent i Borgerservice i det normale tidsrum:

Uge 29: Borgerservice Skjern

Uge 30: Borgerservice Ringkøbing

Uge 31: Borgerservice Skjern
 

I øvrige ferieuger vil der være åbent begge steder.

 

Husk tidsbestilling og relevante dokumenter
Der er fortsat krav om tidsbestilling i Borgerservice. På den måde undgås, at der er for mange ventende, og at man står for tæt.

Tidsbestilling foregår på rksk.dk eller via Den Digitale Hotline på telefon 70 20 00 00.

Hvis du skal have fornyet et pas, så husk at medbringe det gamle. Ellers fordobles prisen efter nye regler. Dette gælder dog ikke, hvis det er første gang, du skal have lavet et pas.
 

Hvis du skal have udstedt et pas til et barn, er det vigtigt, at begge forældremyndighedsindehavere har underskrevet en ansøgning. Det kan gøres digitalt fra kommunens hjemmeside.
 

Du kan få fornyet dit pas i alle landets kommuner og ikke blot i din hjemkommune.