16. februar 2017

Kig nabosognet i kortene med RKSK-Kortet

Kig nabosognet i kortene med RKSK-Kortet

Hvilke områder tiltrækker tilflyttere fra andre kommuner? Hvor meget plads bor vi på i gennemsnit? Hvor i kommunen åbner flest nye virksomheder? - Og hvor bor singlerne? Få svar på det og meget mere med RKSK-Kortet

- Vi har som kommune utrolig meget data, som vi vil gøre tilgængeligt for vores borgere, virksomheder og andre interesserede.  Dette er første skridt retning af at gøre data til fælleseje, så det kan komme ud og arbejde til gavn for os alle, siger Jens Peter Hegelund Jensen, kommunaldirektør.

RKSK-Kortet indeholder indtil videre oplysninger i tre kategorier: Borgere, boliger og virksomheder.
Flere kategorier vil løbende komme til, og har man ønsker, kan de sendes til jens.braae--mail--rksk.dk.

Kortet egner sig ikke til visning på mobiltelefoner - brug computer eller tablet i stedet.

 

Fakta, mønstre og spørgsmål
Med RKSK-Kortet kan man gå på opdagelse eller søge efter specifikke oplysninger, og efterhånden som der kommer mere og mere data i kortet er tanken, at det kan bruges til at planlægge og lave strategier efter

- Vi er ude efter den gevinst, der er i at gøre offentlige data tilgængelige i en brugbar form, så vi laver bevægelsen fra information til ny viden. For viden har det med at skabe værdi, siger Jens Peter Hegelund Jensen

Oplysningerne i kortet er illustreret på sogne, som nogle steder er opdelt eller sammenlagt hensyn til, at datagrundlaget skal være sammenligneligt og ikke personhenførbart.

Fakta
RKSK-kortet indeholder information om den geografiske fordeling af borgere, virksomheder og boliger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Oplysningerne er fra 1. januar 2016, og for borgere og boliger er der tilmed årlige historiske oplysninger tilbage til 2011.

Informationer som i øjeblikket vises på RKSK-kortet er:

  • Borgere (f.eks. aldersfordeling, civilstand, familietyper, statsborgerskab og flytninger m.fl.)
  • Boliger og sommerhuse (f.eks. ejerforhold, boligstørrelse i m2, tomme boliger, opførte parcelhuse de seneste 5 år m.fl.
  • Virksomheder (f.eks. fordeling af brancher, antal arbejdspladser, nye virksomheder de seneste 5 år, antal arbejdspladser m.fl.)

Kortet er bygget på data fra følgende registre: CPR, CVR, BBR, ESR.