25. januar 2023

Kommunen tilbyder gratis P-pladser til el-ladestandere

Foto: Merete Jensen

Ni ud af ti borgere og sommerhusejere i Ringkøbing-Skjern Kommune har mulighed for at oplade en elbil ved deres hjem eller sommerhus.

Kommunen vil dog gerne sikre, at alle borgere og besøgende kan vælge en klimavenlig transportform, og derfor stiller kommunen nu kommunale P-pladser gratis til rådighed for ladestander-operatører, som vil opstille el-ladestandere på pladserne.

I alt blev ladestander-operatører i hele Danmark allerede før jul inviteret til at byde ind på at etablere offentligt tilgængelige ladestandere på kommunalt-ejede P-pladser 65 steder spredt ud over hele kommunen.

- Vi er Danmarks geografisk største kommune og i nogle områder kører man i øjeblikket langt for at finde en offentligt tilgængelig ladestander. Samtidig ved vi fra undersøgelser, at både borgere og turister efterlyser flere ladestandere til elbiler, så derfor gør vi, hvad vi kan for at få flere ladestandere ud i kommunen, siger erhvervskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Hun understreger, at kommunen ifølge lovgivningen ikke selv må opsætte ladestandere til offentligt brug – og tilføjer, at mange kommercielle ladestander-operatører hidtil har valgt at koncentrere sig om at opstille ladestandere i de større byer og langs f.eks. motorveje.

Derfor har kommunen undersøgt behovet og prikket digitale røde nåle i et kommunekort de steder, hvor der er størst behov for og bedst udnyttelse af flere ladestandere.

- Vi vil gerne gøre det så nemt og attraktivt som muligt for de kommercielle operatører at få øje på mulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det vil vi for at hjælpe både borgere og besøgende til at få opladet deres elbil – og for at hjælpe den grønne omstilling på vej, siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Ringkøbing-Skjern Kommune blev allerede i slutningen af 2022 udnævnt som Danmarks Klimakommune nr. 1, og har da også en ambitiøs klimaplan, der bl.a. rummer målsætningen om, at kommunen skal være 100 % fossilfri i 2040.