28. maj 2024

Lynvej for dig, der ønsker job på plejehjem og i hjemmeplejen

Lynvej for dig, der ønsker job på plejehjem og i hjemmeplejen

- Jeg har fået job i hjemmeplejen.
- Jeg arbejder på plejehjemmet.

Det er sætninger, man ofte hører, når man taler med unge, der holder sabbatår og skal tjene penge til højskole, rejse eller kommende studier. Stadig flere ser de gode muligheder i sundhedsfagene, og det har fået Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune til at søsætte et nyt tiltag:

- Vi har lanceret en afløserbank, som gør det nemmere at søge ind i hjemmeplejen eller på det lokale plejehjem, siger Stine Danielsen, rekrutteringskonsulent i Sundhed og Omsorg.

Som det ses i andre brancher, går man også i den nye afløserbank væk fra den traditionelle ansøgning. I stedet kan ansøger krydse af, hvilke tidspunkter på døgnet man foretrækker at arbejde, lige som man også kan sætte kryds ved, hvilken arbejdsplads man er interesseret i at arbejde på.

Man skal naturligvis også udfylde sine personlige oplysninger, men man behøver altså ikke bruge tid på at skrive en ansøgning. Det gør det nemmere for ansøgeren, men systemet gør det også nemmere for arbejdspladserne, da de får en besked, når en ansøger har krydset af ved deres arbejdsplads:

- Der er flere fordele ved den nye ansøgningsmetode; Den gør det mere overskueligt for lederne at modtage og administrere ansøgere fra ufaglærte, og for ansøgeren bliver det mere enkelt, overskueligt og attraktivt at søge et afløserjob, siger Stine Danielsen, der ser endnu en fordel:

- Vi håber selvfølgelig, at en mere enkel proces vil gøre det nemmere for endnu flere at søge ind i hjemmehjælpen og på plejehjemmene.

Der er dog stadig en urokkelig overligger for al arbejde med rekruttering til sundhedsfagene – også når det gælder afløsere:

- Vi kommer ikke til at gå på kompromis med kvaliteten. Vi har stadig brug for de dygtigste medarbejdere. De ældre i vores kommunen skal have den bedste service og de mest kvalificerede medarbejdere – afløserbanken skal bare være med til at sikre, at det ikke er ansøgningsprocessen, der forhindrer de dygtige ansøgere i at søge ind i faget, siger Stine Danielsen.

Den nye vikarbank har, lige som de andre rekrutterings-tiltag altid har, det overordnede mål at få flere til at vælge en uddannelse som social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske:

- Stillinger i hjemmeplejen og på plejehjem indeholder meget af det, som de nye generationer efterspørger: Fleksible arbejdstider, meningsfuldt arbejde og faglig sparring. Derfor håber vi, at et job som vikar eller afløser kan vise de mange muligheder, så endnu flere får lyst til at uddanne sig til faget, siger Stine Danielsen.

 

FAKTA

Hvis du har spørgsmål til jobbene, er du velkommen til at kontakte Stine Danielsen på tlf: 22 37 82 58 eller mail: stine.danielsen@rksk.dk

Søg job via den nye afløserbank her:

https://rksk-v2.career.emply.com/ad/aflosere-til-sundhed-og-omsorg-plejehjem-og-hjemmepleje/1zukzn