24. marts 2022

Kursustilbud skal hjælpe pårørende til borgere med demens

colourbox

En demenssygdom forandrer ens liv og hverdag og kan være vanskelig at tackle for både personen med demens og for de pårørende.

Og netop de pårørende har ofte en fremtrædende rolle i sygdomsforløbet i forhold til at støtte, vejlede og hjælpe personer med demens i hverdagen.

Derfor henvender Ringkøbing-Skjern Kommunes demenskoordinatorer sig nu igen til de pårørende med et kursustilbud. Allerede den 31. marts begynder et kursusforløb på seks moduler á tre timers varighed. Blandt deltagerne håber demenskoordinatorerne at se pårørende til borgere med demens, der bor i eget hjem. Det kan være ægtefæller, samlevere, voksne børn og svigerbørn:

- Formålet med kurset er at give pårørende en bedre viden og nogle praktiske redskaber til et liv med demens i eget hjem. Derudover sætter kurset fokus på de pårørendes behov og ikke mindst på, hvordan man som pårørende kan passe på sig selv, forklarer demenskoordinator Tina Enevoldsen.

Kurset, der er gratis for deltagerne, er en blanding af undervisning, dialog og erfaringsudveksling.

På kurset får de pårørende bl.a. en større viden om demens og en bedre forståelse for, hvordan demenssygdomme påvirker funktionsevnen i hverdagen. Herudover lærer de at se det hele menneske og ikke kun demenssygdommen, de får viden om og redskaber til at tackle og opretholde hverdagens aktiviteter – herunder også viden om f.eks. indretning, velfærdsteknologi og om muligheder for hjælp og støtte fra kommunen.

Desuden byder kurset på hjælp til at få øje på de ressourcer og begrænsninger og til at fremme den indbyrdes kommunikation, der er i samspillet og samværet med en person med demens. Endelig får pårørende gode råd til, hvordan man bedst passer på sig selv i dagligdagen og viden om lovgivningen, før kurset afsluttes med udarbejdelsen af en individuel plan for, hvad der skal ske i tiden efter kurset.

Kurset afholdes på Innovest i Skjern og interesserede pårørende til borgere med demens kan tilmelde sig ved henvendelse til demenskoordinator Kirsten Holmgaard Jensen på e-mail kirsten.h.jensen@rksk.dk eller telefon 99 74 15 29.