30. marts 2022

Kommunen lytter til virksomhederne for at blive endnu bedre til erhvervsservice

Repræsentanter fra mindre virksomheder i kommunens fokusgruppe. Lise Kjeldbjerg har fået mundtligt ok til at bruge billedet.

Spørger man virksomhederne om deres tilfredshed med Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsvenlighed, så svarer 95 procent af repræsentanterne for virksomheder med flere end 10 medarbejdere, at de er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse”.

Det er brancheorganisationen Dansk Industri, der hvert år spørger, og blandt de virksomheder, der har ti eller færre ansatte, er 69 procent af virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune ”tilfredse” eller ”meget tilfredse” med kommunens erhvervsvenlighed.

DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed viste sidste år, at Ringkøbing-Skjern Kommune er landets bedste til at tiltrække arbejdskraft, ligesom kommunen fik en andenplads i erhvervsvenlighed i undersøgelsen.

Samlet set blev kommunen i 2021 udpeget som landets 10. mest erhvervsvenlige kommune.

- En placering som nummer 10 er rigtig fin. DI’s 2021-undersøgelse understreger, at vi som område har det, der skal til for at skabe vækst og udvikling. Men en tiendeplads forpligter også, og derfor arbejder vi fortsat på at forbedre den erhvervsservice, vi yder, siger Søren Elbæk.

Han er 1. viceborgmester og formand for kommunens Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalg, og han peger på, at især mindre virksomheders tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed kan forbedres.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune nu i to omgange inviteret til fokusgruppemøder for at spørge ind til de mindre virksomheders oplevelse af kommunens erhvervsservice.

På fokusgruppemøderne blev der stillet skarpt på:

  • Hvordan oplever virksomhederne kommunen som erhvervskommune?
  • Hvad synes de om at drive og udvikle virksomhed i kommunen?
  • Hvordan oplever de kommunens behandling af henvendelser f.eks. i forhold til byggesager, miljøsager samt sygedagpengeforløb?
  • Hvad synes virksomhederne om kommunens information og kommunikation?
  • Hvordan ser de, at kommunen kan hjælpe med rekruttering og uddannelse af kvalificeret arbejdskraft?
  • Hvilke råd har virksomhederne til en endnu mere erhvervsvenlig kommune?

Med i fokusgrupperne var repræsentanter for lokale mindre virksomheder, og på rådhuset bliver der nu samlet op på den konstruktive dialog og den feedback, der var på de to fokusgruppeinterviews.

Herefter vil der blive formuleret en handlingsplan, som skal sikre en endnu bedre erhvervsservice i kommunen.

- I Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder vi kontinuerligt, målrettet og proaktivt på at sikre, at vores virksomheder har de bedst mulige rammer for at skabe vækst og udvikling. Bl.a. forsøger vi gennem en tidlig og opsøgende dialog at tage udgangspunkt i virksomhedernes individuelle behov. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at virksomhederne i DI-undersøgelsen anerkender kommunens indsats og vores fælles dialog, siger borgmester Hans Østergaard.

Også han er glad for kommunens 10. plads i erhvervsvenlighed, og tilføjer:

- Vi går benhårdt efter, at alle virksomheder i kommunen oplever os som erhvervsvenlige og som en god samarbejdspartner.