23. marts 2018

Ringkøbing-Skjern Kommune vil have gang i grundsalget

Formanden for Videbæk Borgerforening, Peter Vennevold, gav en hjælpende hånd, da Jacob Christensen fra Ringkøbing-Skjern Kommunes Vej- og Parkafdeling i går satte det første nye Til Salg-skilt op på ledige kommunale grunde i Videbæk

Ringkøbing-Skjern Kommune vil gerne have flere tilflyttere og meget gerne også flere, der har lyst til at købe en grund og bygge deres drømmehus i kommunen. Kommunen starter derfor nu en ny platform med præsentation af kommunale byggegrunde - www.grundsalg.rksk.dk - og et samarbejde med boligsiden Boliga.dk, der skal være med til at sætte gang i salget af de ledige grunde i landsbyer og byer.

I øjeblikket er der ca. 175 kommunale grunde til salg i Ringkøbing-Skjern Kommune. De er hidtil kun blevet præsenteret på en lang liste på kommunens hjemmeside, men nu har kommunen kigget ejendomsmæglerne over skuldrene for at gøre det bedre.

- Vi vil gerne have flere til at bygge deres drømmehus i Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi har rigtig mange skønne grunde til salg rundt om i kommunen. Men der er nok bare ikke så mange, der lige er klar over, hvor de ligger og hvad de koster. Derfor forsøger vi nu at gøre en ekstra indsats for at præsentere grundene mere professionelt, så vi kan få øget interessen for at købe en grund, forklarer borgmester Hans Østergaard, Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Ude i landsbyerne efterspørger borgerne jo også nye tilflyttere. Det pynter heller ikke altid, at der ligger flere ubebyggede grunde rundt omkring. Vi har jo en del grundområder, der er udstykket for mange år siden, og hvor de sidste par grunde måske lige mangler at blive solgt. Vi håber derfor, at de nye aktiviteter kan få gang i salget og byggeriet, tilføjer Hans Østergaard.

Byer og grundområder præsenteres i tekst og billeder

De enkelte grunde præsenteres med fakta-oplysninger og skønne billeder, der popper op på Boliga.dk, når nogen er på udkig efter byggegrunde i området. På Boliga.dk kan der via en grund klikkes direkte videre til den nye grundsalgs-hjemmeside, og her fortælles der også i tekst og billeder om de enkelte byer og de konkrete områder, hvor der er ledige grunde.

Potentielle købere kan blandt andet med det samme se afstanden til skole og indkøbsmuligheder, og de kan læse om aktivitetsmuligheder og naturen i området. De kan også let hente den gældende lokalplan og de konkrete salgsbetingelser for grundområdet.

Interesserede købere kan bede om at blive ringet op, eller selv ringe direkte til jurist Conni Bülow eller konsulent Annette Olesen i kommunens Team Jura, som står for salget af byggegrundene. På siden er der også direkte nummer til medarbejdere i kommunens byggeafdeling, hvor interesserede købere kan få mere at vide om de tekniske betingelser for byggeriet på grundene.

Foreløbig er der kun et begrænset antal grunde på den nye salgsportal. Den nye salgsportalen skal nu finpudses og afprøves i praksis, men der vil løbende komme flere grundområder med på siden. Indtil alle er med, er det muligt som hidtil at se alle ledige grunde her på kommunens hjemmeside.

Til Salg-skilte på grundene

Der vil også komme Til Salg-skilte op på grundområderne, efterhånden som de kommer med i det nye salgsprojekt. Det giver mere opmærksomhed om de ledige grundområder - både blandt lokale og andre, der kommer på gæstevisit i området, og måske lige netop falder for stedet, når de ser Til Salg-skiltet. På skiltene vil det løbende blive markeret, når der er solgt en grund.

Fra flere områder er der længe blevet efterlyst en mere aktiv salgsindsats for de kommunale byggegrunde, så det nye initiativ hilses velkomment i blandt andet Videbæk, der er en af de første byer med ledige kommunale grunde på den nye salgskanal.

- Vi er godt tilfredse med, at der kommer ekstra opmærksom omkring de ledige grunde i Videbæk netop nu. Vi arbejder jo meget for at få nogle nye borgere til byen, så det bliver spændende at se, om de nye tiltag omkring grundsalget giver konkrete resultater for os, siger Peter Vennevold, der er formand for Videbæk Borgerforening. Han var med, da det første Til Salg-skilt i går blev sat op på Tranebærvej i Videbæk. Grundene på Tranebærvej/Birkemosevej i Videbæk udbydes til salg til priser fra 288.000 kroner og opefter.