22. november 2019

Ansøgningsfristen for ny LAG-pulje nærmer sig

Ansøgningsfristen for ny LAG-pulje nærmer sig

LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern kan i 2020 uddele en ekstra million til bæredygtig udvikling og grøn omstilling i de lokale landdistrikter

Erhvervsminister Simon Kollerup annoncerede tidligere på året, at de lokale aktionsgrupper, de såkaldte LAG’er, i 2020 ville få tilført flere midler øremærket bæredygtig udvikling og grøn omstilling. På landsplan lød den ekstra pulje på 30 mio. kr.

Lokalt betyder det, at ildsjæle, iværksættere og foreninger kan søge ind på 1 mio. ekstra kroner hos LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern.

Det er en rigtig god mulighed, og jeg vil opfordre alle til at læse kriterierne for de ekstra midler og få søgt ind med deres projekter. Første ansøgningsfrist er ikke langt væk, siger LAG koordinator Poul Nystrup Christensen.

Den ekstra million til LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern skal uddeles i første halvår af 2020. Konkret sker det i forhold til to ansøgningsfrister: Den 20. januar og 2. juni.

Kriterier for ansøgningen
Hvis man vil søge ind på puljen, skal mindst ét af følgende fem kriterier være opfyldt:

  • Projektet frembringer grønne løsninger
  • Projektet fremmer klima- og miljøtiltag
  • Projektet fremmer cirkulær økonomi
  • Projektet skaber øget eller ny adgang til natur
  • Projektet understøtter bæredygtig turisme

Selvom kriterierne kan synes målrettede, så kan de rumme mange idéer.

Inden for grønne løsninger kan der f.eks. være tale om produktion, byggeri eller infrastruktur, ligesom der kan være tale om produkter og arbejdsmetoder.

Dyk en smule dybere ned i de fem kriterier fra Erhvervsstyrelsen.

Hvis du har idéer, som falder ind under bæredygtig udvikling eller grøn omstilling, skal du kontakte LAG koordinator Poul Nystrup Christensen, poul.nystrup.christensen@rksk.dk, som vil hjælpe dig med ansøgningen.