8. november 2021

Høj lokal Covid-19 smitte i Sønder Borris Sogn

Høj lokal Covid-19 smitte i Sønder Borris Sogn

Kommunen følger anbefalingerne fra Statens Serum Institut for at bringe smitten under kontrol

Med en incidens på 2742,77, en positivprocent på 13,70 og 37 nye smittede inden for de seneste syv dage, er Sønder Borris Sogn, nu over grænsen på alle de tre parametre for Covid-19 smittede, som myndighederne kigger på.

Derfor følger Ringkøbing-Skjern Kommune nu de anbefalinger og opfordringer, som Statens Serum Institut har til tiltag ved høj lokal smitte.

Det betyder, at der er et skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af Covid-19.

Herudover følger Borris Helhed, der dækker skole, SFO og børnehave, myndighedernes anbefalinger på børne- og undervisningsområdet.

Konkret betyder det, at børnene i skole og dagtilbud for så vidt muligt holdes inden for egen stue eller stamklasse – også i frikvarterer og pauser.

Herudover følges opfordringen til, at aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale.

Desuden lyder der en opfordring om at aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser, og til at sociale arrangementer som f.eks. klassefester, fødselsdage og fælles morgenmad holdes inden for stamklassen.

- Vi har testet rigtig grundigt, og vi har nogle høje tal, men vi følger myndighedernes anbefalinger, og både forældrene og byen som sådan bakker flot op om, at vi skal have banket smitten ned igen i en fart, siger leder af Borris Helhed, Ole Ehmsen Kronborg.

Ole Ehmsen Kronborg tilføjer, at foreningslivet i relation til skolen allerede har valgt at lukke ned.

Tests anbefales

Ifølge myndighedernes anbefalinger opfordres forældrene desuden til at lade 9-11 årige børn, der ikke har været smittet med covid-19 inden for de seneste 12 måneder teste to gange om ugen. Det samme gælder de børn på 12 år eller mere, der ikke er vaccineret og som ikke har været smittet med covid-19 inden for det seneste år.

For medarbejdere, forældre m.fl. anbefaler sundhedsmyndighederne, at man for så vidt muligt holder afstand. Afstandsanbefalingen omfatter ikke elever og imellem elever og medarbejdere.

Myndighederne anbefaler desuden, at borgere i områder med høj smitte generelt lader sig teste eller bliver vaccineret mod Covid-19.

Efter tidsbestilling kan man få foretaget en PCR-test i ROFI-centret i Ringkøbing og i Idræts- og Kulturcenteret i Videbæk. Man bestiller tid på coronaprover.dk

På kommunens hjemmeside opdateres testmulighederne i kommunen: https://www.rksk.dk/om-kommunen/organisation/corona

 

FAKTA:

På coronasmitte.dk kan man læse myndighedernes anbefaling til håndtering af lokale smitteudbrud:

https://coronasmitte.dk/Media/637714418350916859/Anbefalinger_til_tiltag_ved_h%C3%B8j_lokal_smitte.pdf

 

Teststeder i Ringkøbing-Skjern Kommune:

Rofi Centret, Kirkevej 26, Ringkøbing (åbent alle ugens dage kl. 9-16.30)

Idræts & Fritidscentret, Vestervang 28, Videbæk (åbent mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 9-16)

Tidsbestilling er nødvendig begge steder.