22. november 2017

Ringkøbing-Skjern inviterer skoleelever til DM i Skills i Herning

Ringkøbing-Skjern inviterer skoleelever til DM i Skills i Herning

Ringkøbing-Skjern Kommune er vært sammen med de øvrige kommuner i Business Region MidtVest, når de dygtigste unge fra landets erhvervsuddannelser den 18. - 20. januar konkurrerer om at vinde DM i Skills og kvalificere sig til Euro Skills 2018 i Budapest i Ungarn

For at så mange unge som muligt får mulighed for at opleve DM i Skills på nærmeste hold, stiller Ringkøbing-Skjern Kommune busser til rådighed, som vil fragte alle 8. og 9. klasseelever og deres lærere til MCH i Herning, hvor konkurrencerne foregår.

- Det er vigtigt at vise vores unge, hvilke spændende karrieremuligheder erhvervsuddannelserne rummer, så de kan træffe et velovervejet karrierevalg, siger Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

De seks kommuner i Business Region MidtVest tegner sig i øjeblikket for cirka ti procent af alle landets arbejdspladser inden for industri samt bygge- og anlæg til trods for, at blot fem procent af landets borgere bor i regionen.

- Der er intet, der tyder på, at behovet for faglært arbejdskraft i området bliver mindre i fremtiden - snarere tværtimod. Vi vil derfor gerne understøtte, at flere unge overvejer en erhvervsuddannelse, siger Iver Enevoldsen.

Lokale skoleelever på scenen
Når Ringkøbing-Skjern Kommunes unge den 19. januar tager til DM i Skills vil de opleve, hvordan talentfulde anlægsgartnere, kokke, social- og sundhedsassistenter, kosmetikere, automekanikere og mange flere fagligheder kæmper om at blive Danmarks bedste inden for netop deres fag.

Lokale 8. klasseelever fra Stadil-Vedersø Friskole skal også på scenen og dyste mod vinderne fra de øvrige kommuner om at blive danmarksmestre i Skole-Skills. 

Alle er velkomne
DM i Skills er et åbent arrangement, som inviterer alle nysgerrige besøgende indenfor. Der er gratis adgang alle dage.

Udover at se konkurrencerne og heppe på de lokale deltagere, kan besøgende stifte bekendtskab med de mange muligheder, som landets mange erhvervsuddannelser rummer.

Messehallerne i Herning vil være fyldt til randen med ting, som man kan prøve, og hundredvis af unge, der er i gang med at tage en erhvervsuddannelse, guider til de fedeste aktiviteter og fortæller om deres egne uddannelser.

Tid: 18. – 20. januar 2018
Sted: MCH Herning, Vardevej 1, 7400 Herning

Fakta
Business Region MidtVest er et samarbejde mellem kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Skive, Struer og Ringkøbing-Skjern.